VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

METEOROLOJİ'DEN TURUNCU ALARM

20 Haziran 2019

.............................

Bolu'da, dün etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel felaketinin ardından hasar tespit çalışması başlatıldı. Selin yaşandığı bölgelerde de iş makineleri tarafından çalışmalar sürüyor.

Bolu'da dün öğleden sonra başlayan aşırı sağanak Bolu ve ilçelerinde sel ve su baskınlarına neden oldu. Selde herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Selde, Bolu il merkezine bağlı Tekkedere Köyü, Arıklar Köyü, Kındıra Köyü, Bozarmut Köyü, Rüzgarlar Köyü, Çatakören Köyü, Bakırlı Köyü, Baltalı Köyü, Çaygökpınar Köyü, Aşağıkuzören Köyü, Örencik Köyü, Avşar Köyü, Aydıncık Köyü'nde su baskınları meydana geldi. Dörtdivan ilçesinde ise Çetikören Köyü, Yağbaşlar Köyü, Çavuşlar Mahallesi'nde sel yaşanırken, Yeniçağa'da da Dereköy, Aşağıkuldan, Yukarıkuldan, Eskiçağa, Yeniçağa Sanayi Bölgesi, D-100 karayolunda su baskınları oluştu.

ÇOK SAYIDA KURTARMA OPERASYONU YAPILDI

Sel felaketi sırasında görev alan çok sayıda ekip kurtarma çalışmalarına katıldı. Çalışmalar kapsamında Dörtdivan Çetikören Köyü'nde 70 yaşlarında evli çift, Dörtdivan Yağdaşlar Köyü'nde araç içinden 3 vatandaş, Bolu Tekkedere Köyü'nde 1 çoban, Bolu Rüzgarlar Köyü'nde 1 vatandaş, sel içinde kalan 1 traktör kurtarıldı. Çalışmalar kapsamında ayrıca Bolu merkeze bağlı Çatakören Köyü'nde 3 büyükbaş hayvan, Tekkedere Köyü'nde 34 büyükbaş hayvan, Kındıra Köyü'nde 30 büyükbaş hayvan kurtarıldı.

HASAR TESPİTİ BAŞLADI, BUGÜN İÇİN DE TURUNCU ALARM VERİLDİ

Bugün de beklenen sağanak nedeniyle Meteoroloji İl Müdürlüğü tarafından turuncu alarm verildiği öğrenildi. Bolu Valiliği tarafından il genelinde tarım sektörü için 6, meskenler için 4, yollar için 3 ekip tespit Komisyonu olarak görevlendirildi. Orman Bölge Müdürlüğü Şeflikleri tarafından orman yollarında ve orman yollarını kullanan yayla-köy yollarında meydana gelen tahribatların tespiti çalışmaları yapılmaya başlandı.

“GELDİĞİMDE BU MANZARA İLE KARŞILAŞTIM”

Sel felaketinin yaşandığı bölgelerde iş makineleri ile çalışma yapıldı. Köylüler de çalışmalara destek verdi. Rüzgarlı köyünde yaşayan Recep Gürkan, "Çok hasarım yok ama tarlalarımda hasar var. Ben şehir merkezindeydim köye geldiğimde bu manzara ile karşılaştım. Burada çamurları temizliyorum. İş makinesinin yapamadığı yerler yapıyorum." dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.