VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"ÜRETİCİYE YAPILAN DESTEK YETERLİ DEĞİL"

19 Nisan 2021

......................................................

Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, devletin çiftçiye verdiği desteğin yeterli olmadığını iddia ederek, “Mazotu ve gübreyi ucuz vermeli. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerini desteklemeli. Yem fiyatları da pahalı. Yem fiyatı pahalı ama süt ucuz. Gübre fiyatları çok pahalandı. Çiftçimizin şu anda çok sorunu var” dedi.

Medya 14 gazetesine konuşan Başkan Fidan, üreticilerin yaşadığı sorunları anlatarak, devletin verdiği desteklerin yeterli gelmediğini söyledi. Hem geçmiş dönemdeki Alaaddin Yılmaz’ın şu anda da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kendilerine çok destek olduğunun altını çizen Fidan, “Alaaddin Yılmaz bize çok destek verdi. Bolu’da her kurumdan destek alırız. Şimdi ki başkan Tanju Özcan’da odamıza destek vermeye devam ediyor. Ziraat Odası’na 29 yıllığına bir yer verdi. Tarım İl Müdürlüğü’nün yanındaki arsaya Ziraat Odası’nın idari binası yapılacak” diye konuştu.
 

ÇİFTÇİMİZİN SIKINTISI ÇOK BÜYÜK

Devletin üreticiye verdiği desteğin yeterli olmadığını savunan Fidan, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Çiftçimizin sıkıntısı çok büyük. Devletimiz destek veriyor ama verdiği destekler yeterli gelmiyor. O yüzden desteği arttırması lazım. Örneğin mazotu ve gübreyi ucuz vermeli. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerini desteklemeli. Yem fiyatları da pahalı. Yem fiyatı pahalı ama süt ucuz. Gübre fiyatları çok zamlandı. Çiftçimizin şuanda çok sorunu var”

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.