VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA 6 YILDIR BUNUNLA MÜCADELE EDİYOR

6 Mayıs 2021

................................................................

Bolu'da yaşayan Ahmet Şanlı 6 yıldır Parkinson hastalığıyla mücadele ediyor. Ahmet Şanlı eski haline dönme umudu olan beyin pili tedavisini olmak istiyor ve ameliyatı için yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor. Şanlı, “İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesini aradım, kısıtlama sürecinden sonra yardımcı olacaklarını söylediler. Pil takma zamanı geldi çünkü iki elim de tutmuyor” dedi.

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nin önünde kimlik ve kart kaplama tezgahı açarak yaşamını sürdüren evli ve 3 çocuk babası, emekli 63 yaşındaki Ahmet Şanlı, yaklaşık 6 yıl önce yürüme bozukluğu şikayetiyle gittiği hastanede Parkinson hastalığına yakalandığını öğrendi. Zamanla hastalığının ilerlemesiyle ellerini ve kollarını hareket ettirme, ayaklarını kontrol etme ve yemek yemede sıkıntı çekmeye başlayınca işini bırakmak zorunda kalan Şanlı'ya, 1 buçuk yıl önce yapılan kontrollerde yüzde 75 engelli raporu verildi. Ahmet Şanlı, eski haline dönmek için umudu olan beyin pili ameliyatını olmak istiyor.

“GÜNLÜK İŞLERİMİ YAPAMIYORUM, ÇOK ÜZÜLÜYORUM”

Ahmet Şanlı Parkinson hastalığına yakalandığını başta anlayamadığını, ayaklarını sürterek yürümeye başladığını söyleyerek, "Gece uyuyamamalar, horlamalar, zıplamalar oldu. O şekilde ortaya çıktı. En son kol ve elime vurunca bu hale geldim. Ellerim tutmuyor, halsizlik var, ayakta duramıyorum, yemek yiyemiyorum. 5-6 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. Günlük işlerimi yapamıyorum. Buna da çok üzülüyorum, hayatımı çok etkiliyor. Önceden duramazdım, sürekli bir şeyler yapmak isterdim ama şimdi hiçbir şey yapamıyorum” şeklinde konuştu.

“PİL TAKMA ZAMANI GELDİ ÇÜNKÜ İKİ ELİM DE TUTMUYOR”

“İyileşmem için beyin pili takılması gerekiyor. Tedavi olmak ve bu hastalıktan kurtulmak istiyorum. Pil takma zamanı geldi çünkü iki elim de tutmuyor. 5-6 sene geçtikten sonra pil takılması gerekiyormuş. Bolu Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesini aradım, kısıtlama sürecinden sonra yardımcı olacaklarını söylediler. Araştırmalarıma göre ameliyatın masrafı yok, devlet bunu karşılıyormuş. Zaten tedavisi olan bir hastalık. Ankara'daki Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bu ameliyat için başarılı olduğunu öğrendim. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyorum. Bunun sıkıntısını çeken bilir. Gece gündüz ağlıyorum çünkü elimden başka bir şey gelmiyor. Tezgahım orada halen bekliyor. İyileşirsem, ellerim çalışırsa, yine işimi yapmaya devam etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.