VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU İÇİN DEPREM UYARISI

18 Haziran 2021

...........................................

Yaptığı analizlerle birçok depremi önceden bilen Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki veri istasyonunda 14 Haziran'da yükseliş yaşandığını açıklayarak, “Bu olası bir depremin yavaş yavaş yaklaştığını göstermektedir. ya Kuzey Anadolu fay üstünde özellikle batı bölgesinde 4.5 büyüklüğünde bir hareket olacak. ya da büyük ihtimalle Akdeniz açıklarında 6 veya üzeri bir deprem olabilir.” diye konuştu.

Deprem araştırmacısı Ahmet Yakut, 14 Haziran tarihinde Mudurnu’da bulunan veri istasyonunda ciddi bir hareketlilik saptandığını belirterek, “Ben elektrik-elektronik teknisyeni olduğum için yerdeki değişimlerle ilgileniyorum. Yani faylar üzerindeki ani elektro manyetizma değişimlerini bir nebze de olsa yakalamak adına uğraşıyorum. Bugün Marmara Denizi etrafında konuşlandırılan sismogramlarda da bu böyle. Uzun zamandır Marmara Denizi'ni izliyoruz ama olası bir Marmara depremine karşı bunlar bize gelecekte olabilecek bütün depremlerin ön parametrelerini vermektedir. Bu cihazı, insanları bilgilendirmek adına kullanıyorum" dedi.

"OLASI BİR DEPREM YAVAŞ YAVAŞ YAKLAŞIYOR"

Yaklaşık 910 parametre kullandığını ifade eden Yakut, Mudurnu’daki istasyonda sağlam pik yaşanmasının olası bir depremin yaklaştığına işaret ettiğini vurguladı. Yakut, “Dünya genelinde çok sayıda istasyon var. Bu istasyonlardan biri de Bolu Mudurnu'da bulunan istasyondur. Bu istasyonda 14 Haziran günü sağlam bir pik oldu. Yani bu, olası bir depremin yavaş yavaş yaklaştığını göstermektedir. ya Kuzey Anadolu fay üstünde özellikle batı bölgesinde 4.5 büyüklüğünde bir hareket olacak. ya da büyük ihtimalle Akdeniz açıklarında 6 veya üzeri bir deprem olabilir. 15 Haziran ve sonrasına dikkat etmemiz gerektiğini söylemiştim. Önemli bir süreyeyiz. Hissedilir bir deprem yakın zamanda olabilir. Ülkemiz Haziran ayında 5 ya da üzeri bir deprem yaşayabilir" diye konuştu.

1 yorum yapılmış
  • Bolulu14
    18 Haziran 2021 • 08:09
    Yakın zamanda okuduğum bir makalede 1944 depreminin Gerede-yenicaga devamında caydurt kol köyü civarında bittiğini, 1999 depreminin de Abant civarında bittiğini ancak Abant-caydurt arasının kirilmadigini okumuştum
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.