VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BELEDİYE MECLİSİ BAĞIŞ KARARI ALDI GÖZLER VALİDE

2 Temmuz 2022

..................................................

Bolu Belediyesi ile Valilik arasında krize neden olan kurban bağışına ilişkin belediye meclisi tekrar karar aldı. Oy birliği ile belediyenin kurban bağışı toplamasına izin verilirken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Şehrin seçilmişi kim olursa olsun, valinin onu ezmeye, zulüm etmeye çalışmasına izin vermeyin” dedi.

Geçtiğimiz günlerde belediyeye ait kurban bağışı billboardlarının valilik kararıyla kaldırılmasının ardından Bolu Belediyesi ile Bolu Valiliği arasında başlayan bağış krizi belediye meclisine taşındı. Belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Özcan,  meclis üyelerinden bağış toplanması için destek isteyerek, “Bakın Valiler geliyor, gidiyor… Belediye başkanları da geliyor gidiyor ama belediye başkanları bu şehirde yaşamaya devam ediyor.  Valiler çekip gidiyor, yani biz hancıyız, valiler yolcu. Burada sahip çıkmanız gereken şu, biz valiliğe tabi bir kurum değiliz. Biz halk tarafından seçilmişiz. Yarın öbür gün sizden biri belki çocuklarınızdan birisi seçilecek. Bir gün devrin iktidarı buraya vali atayacak ve o vali o devrin belediye başkanına zulüm etmeye kalksa ne hissedersiniz? O yüzden burada bana sahip çıkın. Yarın farklı durumlar yaşansa da zulme karşı tutumun aynı kalması gerektiğini belirten Özcan, “Şu şehrin belediye başkanı, Tanju Özcan diye ezdirmeyin. Yarın başkası gelecek buraya, yarın Kamuran Avcı olacak, ona yapılırsa da bu yanlış olacak. Bu kapıyı açmasına izin vermeyin. Şehrin seçilmişi kim olursa olsun, valinin onu ezmeye, zulüm etmeye çalışmasına izin vermeyin” diye konuştu.

BAĞIŞ KARARI OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

Özcan’ın konuşmasının ardından kurban bayramında ayni ve nakdi şartlı bağışların kabul edilmesi için oylama yapıldı. Bolu Belediyesinin 2022 yılı için kurban bağışı yardımı almasına, oy birliği ile karar verildi.

 

6 yorum yapılmış
  • Adalet
    2 Temmuz 2022 • 05:27
    Hayırlısı olsun.ilin en Büyük mülki Amiri vali dir vali görevini yapmıştır aynı hataları Alaaddin Yılmaz ve o zamanki meclis üyeleri de yapmıştır belediye meclisi karar âlabilir bu karar halka hizmet yol yapımi v.s vatandaşa fayda sağlıyormu önemli olan o adam bağış yapacak bir elinde telefonla yapacak yapacaksa Kızılayin ve Mehmetçik hesabınıa yapsın belediye bağış yardım toplayamaz valimiz liyakatli ve sivil toplumla ilişkiler genel müdürlüğünden geliy
  • Bolulu
    3 Temmuz 2022 • 03:13
    Tanju başka avukat bağış vs bunlar tehlikeli işler bir kural varsa uyacak sin izin ise alacaksın.Kurallara uyuduktan sonra vali bey neden engel olsun.Kanun üstünde değilsin sıkışınca show başka bir icraat yok işi gücü show.
  • SebenliMustafa
    3 Temmuz 2022 • 05:31
    Alaaddin Yılmaz yapınca oluyor da Tanju Özcan yapınca niye olmuyor. Kurban bağışı yapmak için bekliyorum.
  • vatanda
    3 Temmuz 2022 • 06:29
    EVET BAŞKAN HAKLI. BAŞKANI BİZ SEÇTİK. ATANMIŞ KİŞİ SEÇİLENE ZULÜM EDEMEZ. ÇOK GÜZEL YORUM YAPMIŞ BAŞKAN VE SONUNA KADAR HAKLIDIR.
  • Krolu
    3 Temmuz 2022 • 10:28
    Olması gereken yapılmış. Vali beyde yasaları uygulamış. Belediye hukukçularının, İller İdaresi Kanunu ile Belediye mevzuatını tekrar, tekrar okumalarında fayda var.
  • Mengen14
    4 Temmuz 2022 • 11:34
    Başta hahan vakfı olmak üzere telefonlara gelen mesajla bağış toplayan dini vakıflara bağış toplamak serbest.( Bu arada topladıkları para denetleniyor mu nereye gittiği belli değil) Her gün ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtan bir kuruma yasak . İstanbul'da belediyece yardım için toplanan paralara çöktünüz.Unutmadık
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.