VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ZEHİRLENEN ÇOCUKLARIN ARTIK YÜZÜ GÜLÜYOR

12 Ağustos 2022

.............................................

Bolu’da Yuva köyünde içtikleri sudan zehirlenerek Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alınan çocuklar diyalizden kurtuldu. Tedavisi süren iki çocuğun taburcu edileceği açıklandı.

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde içtikleri sudan zehirlenen çocuklar farklı kentlerdeki hastanelerde tedavi altına alındı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 16 Temmuz'da hastaneye sevk edilen çocuklarda kanlı ishal, akut böbrek yetmezliği, trombosit ve hemoglobin değerlerinde düşüklük gibi sıkıntılar görülürken  bir hafta içerisinde 6 çocuk hastada çok ciddi Hemolotik Üremik Sendromu (HÜS) saptandı. Çocuk hastaların son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Başhekim Prof. Dr. Tanıl Kendirli, “Çocuklarımızın şu an genel durumları iyi, hastalarımızın tamamı diyalizden kurtuldu. 2'si taburcu olmak üzere, diğerlerinin de iyileşme süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz. Yaşları 3-15 arasındaydı, çok şükür sekel kalmadan iyileşiyorlar." diye konuştu.

Hastaneden taburcu olması beklenen 9 yaşındaki Elifnaz Arslan'ın annesi Huri Arslan ise 26 gündür kızının hastanede tedavi gördüğünü ifade ederek şunları söyledi:

“Allah'a şükür taburcu olacağız. Bu duygunun tarifi yok. Buraya çok umutsuz, kötü bir durumda gelmiştik. 'Taburcu olacaksınız' dediklerinde sanki hayat durduğu yerden yeniden başladı. Doktorlara ve sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederiz. Bize resmen çocuğumuzu geri verdiler. Çok umutsuzduk ama şimdi sağlıklı bir şekilde geri dönecek kızım."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.