VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’YA HAYIRLI OLSUN… AÇILIŞINI BAKAN KASAPOĞLU YAPTI

3 Ekim 2022

..................................

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Spor Dalı Eğitimi Protokolü çerçevesinde antrenörlerin ilkokullarda görevlendirilmesiyle mezun olmalarından önce bir spor branşını bitirmelerinin devrim olduğunun altını çizerek, “Bu ne demek, her çocuğumuzun ilkokuldan mezun olmadan önce bir spor branşını çok iyi derece bilerek mezun olması demek. Bu bir devrim” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Bolu’da Karaçayır Mahallesinde yapılan Olimpik Yüzme Havuzunun açılış törenine katıldı. Bakan Kasapoğlu, tören alanına gelişinde elleri Türk bayrakları olan sporcuların sevinç gösterileriyle karşılandı. Törene Bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü ile birlikte bürokratlar ve yüzlerce sporcu katıldı.

YENİ YILDIZLARIN YETİŞECEĞİNE İNANIYORUM

Törende konuşan Bakan Kasapoğlu, Bolu´da 2002´de 16 olan gençlik ve spor tesisi envanterinin 50´yi geçtiğini belirterek, “Olimpik yüzme havuzunun envantere kazandırılıp halkın kullanımına sunulduğunu belirterek, "Spordaki imkanları birer birer güçlendirip spora erişimi kolaylaştırarak, yetenek taramasıyla yeteneklerin keşfini tesadüfe bırakmadan 10 bin potayla yeni yıldızlara erişimi sağlayarak, sporcu yetiştirerek, tesis yaparak, ilmek ilmek işleyerek Türkiye´yi bir spor ülkesi haline getirdik. Pandemi döneminde 5 milyon öğrenciye yüzme öğrettik. Açılışı yapılan tesiste yeni yıldızların yetişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

BU BİR DEVRİM

Bakan Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanlığıyla imzaladıkları İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü çerçevesinde antrenörlerin ilkokullarda görevlendirilmesiyle mezun olmalarından önce bir spor branşını bitirmelerinin devrim olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bu ne demek, her çocuğumuzun ilkokuldan mezun olmadan önce bir spor branşını çok iyi derece bilerek mezun olması demek. Bu bir devrim. Bu, ülkemizin bugünleri yarınları adına etkisini başarısını daha güçlü hissedeceğimiz bir devrimin ilk etabı. Bizler bu çalışmaların meyvelerini çok kısa sürede bu yetenekli gençlerimizle birlikte toplayacağımıza yürekten inanıyorum."

Konuşmanın ardından Bakan Kasapoğlu, protokol üyeleri ile birlikte olimpik yüzme havuzunun açılış kurdelesini kesti. Bakan Kasapoğlu, havuzda derslerine devam eden öğrencileri ziyaret ederek sporcularla sohbet etti.

  • BOLU’YA HAYIRLI OLSUN… AÇILIŞINI BAKAN KASAPOĞLU YAPTI
  • BOLU’YA HAYIRLI OLSUN… AÇILIŞINI BAKAN KASAPOĞLU YAPTI
  • BOLU’YA HAYIRLI OLSUN… AÇILIŞINI BAKAN KASAPOĞLU YAPTI
  • BOLU’YA HAYIRLI OLSUN… AÇILIŞINI BAKAN KASAPOĞLU YAPTI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.