VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAKAN FİDAN DIŞİŞLERİ BAKANI OLDU

3 Haziran 2023

.........................

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından en çok dikkat çeken isim MİT müsteşarı Hakan Fidan oldu. Dışişleri Bakanlığını getirilen Hakan Fidan salonda büyük alkış aldı. Sosyal medya kullanıcıları Hakan Fidan’ın bakanlık görevi sonrasında, “Hakan Fidan’ın sesini sonunda duyacağız” diyerek esprili paylaşımlar yaptılar.

Erdoğan'ın yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıklamasından önce en çok merak edilen bakanlıklardan biri Dışişleri Bakanlığı'ydı. Buna göre uzun yıllardır MİT'in 1 numaralı ismi olan Hakan Fidan, yeni Kabine'de Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

HAKAN FİDAN KİMDİR?

Gelin eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı yakından tanıyalım...

1968 yılında Ankara'da dünyaya gelen Hakan Fidan, Kara Kuvvetleri Muharebe Okulu ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur.

Akademik tahsilinin büyük kısmını TSK'daki görevi esnasında yapan Fidan, Almanya'da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı'nda yurtdışı görevde bulundu.

Başarılarla dolu bir kariyer...

Fidan, bu dönemde University of Maryland University College'dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans dereceleri, yurda döndükten sonra Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı.

 

2 yorum yapılmış
  • Mustafa
    4 Haziran 2023 • 00:39
    Ben sesini Oslo'da PKK nın kandilde gelen yöneticileri ile müzakere ederken duydum. Asla da unutmam.
  • Vedat
    4 Haziran 2023 • 17:28
    Būyūttūkçe būyūtūldū nitekim herhangi bir insan bir fani binlerce ordu mensubu gibi acıkan susayan maaş karşılığı çalışan bir assubay.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.