VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FAHİŞ KİRA ARTIŞINA HAPİS CEZASI GELİYOR...

8 Haziran 2023

.........................

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren fahiş kira artışını engellemek için yasal düzenleme yolda. Kira artışına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışıyla haksız kazanç sağlayanlara 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni dönemde yoğun bir çalışma dönemine girecek. Kısa süre içinde önemli yasaların hayata geçirilmesi planlanıyor. Bunlardan biri de kira düzenlemesi olacak.

Kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan karar 1 Temmuz'da sona erecek. O düzenlemenin süresinin uzatılması bekleniyor.

Fahiş kiraya 3 yıl hapis cezası

Kira uyuşmazlıklarında diğer formüller de masada. Adalet Bakanlığı çalışmasını tamamladı. Buna göre Türk Ceza Kanunu’ndaki değişiklikle piyasa ortalamasının üzerinde fahiş kira artışıyla haksız kazanç sağlayanlara bir ila üç yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor.

İki yıla kadar olan suçlarda tutuklu yargılama yapılamazken, üç yılla haklarında soruşturma açılan fahiş kira artışına sebebiyet verenler, mahkemenin takdiri ile tutuklu da yargılanabilecekler. Bu düzenlemeye ilişkin çalışmanın kısa süre içinde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Arabulucuya gidilmeden dava süreci başlamayacak

27'inci dönemde kabul edilen zorunlu ara buluculuk dönemi de eylülde başlayacak. Buna göre arabulucuya gidilmeden dava süreci başlatılamayacak.

3 yorum yapılmış
  • Bendebikiraciyim
    8 Haziran 2023 • 12:19
    İnsallah gecerli olur 1750 tl kira veriyorum taşinali 1 sene olacak 1000 tl zam koyuldu bizim insanlarimiz ac gozlü doymuyor markette bi ürune zam gelse kiyamet kopar ama kiraya zam yaptiklarinda hic sesleri cikmaz sanki kiracınin elektiriyini suyunu evinin giderini ev sahibi öduyor sanki eve her yil bakım yapiyorlarda
  • Mustafa
    9 Haziran 2023 • 16:28
    Devlet depremzedenin kirayardımını 2+1 de 4.000 3+1de5.000 kentsel dönüşüme 5.250 tl veriyor vatandaşın üç yıllık kirası 1200 tl karşı binada 30 yıllık daire 6.000-7.000 tl bu da hak değil bir taban ve tavan fiyat uygulaması yapılarak düzenleme yapılabilir bir de ev sahibi ihtiyacı olduğunda kiracıyı çıkartamıyor neymiş başka evi var diye ev sahibiyken küçükten büyük evine geçemeyip kiraya çıkıyor neymiş kiracı hakkı korunuyormuş haksızlık değilmi
  • Mustafa
    9 Haziran 2023 • 16:39
    Memur maaşı en az 22.500 asgari ücret yılda üç zam emekli en az 10.000 ev kirası./.: 25zam kiracı neden ev alsınki kira vergisi yok emlak vergisi yok çöp vergisi yok ama devlet vergi zammı yapıyor o zaman 3.500tl nin altına vergi alınmasın yada daire sahibine malı üzerinde söz sahibi olması sağlansın dürüst ev sahipleri ezdirilmesin eski kiracı ve yeni kiracı fiyatında makas farlı azaltılsın
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.