VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MEZARLIĞIN YANINA YAPILACAK CEMEVİ TARTIŞMASI...

9 Haziran 2023

......................

Haber: Bülent VELİOĞLU

Bolu’nun Alpağut Mahallesi’nde yapılması planlanan cemevinin mezarlığın hemen yanına planlanması nedeniyle Alpağut Mahallesi Muhtarı Sema Bostancı yerinin değiştirilmesini istedi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Daha uygun bir yer bulabilirsek araştıralım dedik ama en azından ilk adımımızı atalım istedik. Karar oy birliğiyle çıktı. Şu anda niye vazgeçiyorsunuz” dedi. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Semih Dimicioğlu ise, “Cemevi yapılacak alanın arka tarafında bir mezarlık var. Cemevinde sözlü, sazlı dini inançlarına göre uygulamaları var. İkisinin uyuşmayacağını düşünüyorum ve bunun da buradaki halkı rahatsız edeceğini düşünüyorum” dedi.

Alpağut Mahallesi muhtarlığı tarafından mahallede bulunan mezarlığın arka kısmına yapılması planlanan cemevinin iptal edilmesi için itiraz edildi. Muhtarlığın itirazı Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı toplantısında oy çokluğuyla reddedildi.

“ŞU ANDA NEDEN VAZGEÇİYORSUNUZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Daha uygun bir yer bulabilirsek araştıralım dedik ama en azından ilk adımımızı atalım dedik. Karar oy birliğiyle çıktı. Şu anda niye vazgeçiyorsunuz. Muhtar, ‘Burayı kaldırın’ diyor. Alpağut Muhtarı, itirazı bu. ‘Ben burada cemevi istemiyorum’  diyor. Arkadaşlar, bakın burada alevi vatandaşlarımız var. Bu talepten önce İYİ Parti’yi ziyaret ettiler. MHP’yi ziyaret ettiler, AK Parti’yi ziyaret ettiler. Hepsinin il başkanlarıyla görüştüler, CHP’yi ziyaret ettiler ve tüm il başkanları ‘Biz buna sıcak bakarız’ dedi. Sonra yer arayışına girdik. Oy birliğiyle bu karar aldık, siz yer konusuna da ‘Evet’ dediniz” ifadelerini kullandı.

SEMİH DİMİCİOĞLU İTİRAZIN SEBEBİNİ ANLATTI

Cemevi yapılmak istenen alanın arkasında mezarlık olduğu için rahatsızlık yaşanabileceğini dile getiren AK Parti Belediye Meclis Üyesi Semih Dimicioğlu, “Orada, arka tarafında bir mezarlık var. Cemevinde sözlü, sazlı dini inançlarına göre uygulamaları var. İkisinin uyuşmayacağını düşünüyorum ve bunun da buradaki halkı rahatsız edeceğini düşünüyorum bunun için bu yerin ivedilikle değişmesini istiyorum. Kimseyi rahatsız etmeyecek, kimsenin inancını rahatsız etmeyecek bir yer bulmalıyız” şeklinde konuştu.

REDDEDİLDİ

Alpağut Mahallesi Muhtarlığının, cemevi yerine dair yaptığı itiraz, AK Parti’nin 6 red oyuna karşı, MHP, İYİ Parti ve CHP meclis üyelerinin evet oylarıyla reddedildi.

10 yorum yapılmış
  • Dorucu
    9 Haziran 2023 • 17:11
    Semih bey güzel bir yorumlama yapmış.. Caminin yanına yapılan lüx otel içinde tepki gösterirse samimi olduğuna inanırım. o otelde ne yokki alkol var , düğün var, çalgı çengi var, vur patlasın çal oynasın var, varda var yani. Caminin hemen yanı başında olması caizmi neden buna bir şey söylenmiyor.
  • Rask
    9 Haziran 2023 • 17:13
    Mezarlık yanında saz,tef calinmaz arkadaş kim ne derse desin ister cem evi,ister kilise başka yerini kalmadi
  • Misafir
    10 Haziran 2023 • 01:55
    Vay Tanjunun haline
  • Sebenli
    10 Haziran 2023 • 03:22
    Kumar oynamaya başlarken bile Bismillahirrahmanirrahim diyerek başlayan bu insancıkların cem evine karşı çıkmalarına şaşırmadım.
  • KYL
    10 Haziran 2023 • 03:42
    CEM EVİNE GİDENLER ALLAHIN KULU DEĞİLMİ YUKARIDAKİ DEVLET HASTANESİNİN MERKEZ ÜNÜTE'NİN DİBİNDEKİ( DÜĞÜN SALONU EĞLENCE MEKANI)KÖRÜNÜZ GÖZMÜ ALLAH AŞKINA HEP DAMARDAN GİRİYORSUNUZ DÜĞÜN SALONLARINDA MEVLİT OKUNUYOR HATİM DUALARI OKUNUYOR HEMEN ARDINDAN VURPATLASIN ÇALOYNASIN KÖÇEK OYNATILIRKEN KÖRÜNÜZ GÖZMÜ İŞ CEM EVİNE GELİNCE DAMARDAN GİRİLİYOR VESSELAM
  • NedenadnAevideyildecemevidiyorsunuzonun
    10 Haziran 2023 • 04:15
    Alpagut mahallesine bir cami lazım bırakın cenevini terafilere namaza gidemiyoruz toplumumuza göre düşünün istekler bunlar bırakında yemeğini herkes kendi evnde yesin CAMİ YAPIN A 101 ÖNÜNE CAMİ İSTENİYOR BİZ FRANSIZ DEĞİLİZ UMARIM DİKKATE ALINIR
  • Bolubeyi
    10 Haziran 2023 • 07:28
    Yapıldığı yerin bir önemi yok cem evinde eğlence olmaz ibadet olur Boluda cem evi olması lazım caminin yanına koskoca otel yapıldı kimse sesini çıkarmadı bu durummu rahatsız etti akpli arkadaşları
  • simsiz
    10 Haziran 2023 • 10:42
    Bolu'da okadar çok yer var ki başka yer bulunsun. Bırakın da ölülerinize saygı gösterin. Yerlerinde rahat uyusunlar. Ölmüşlerimizi rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok.
  • Ali
    11 Haziran 2023 • 05:38
    Aşağı soku sağlık mahallesi ve yukarı sokunun tam ortalarına kanalın oralara arçelik yoluna yakın bir yerlere de cami yapılsın bekliyoruz belediyemizi ve belediye meclis üyelerini çalışma yapmaları için
  • Bolulu
    12 Haziran 2023 • 13:44
    Sanki yarın temel atacak hani stad yapacaktı ne oldu
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.