VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HUZUREVİ EYLEMİ!

10 Eylül 2014

Bolu’da huzurevine yerleşmek isteyen 73 yaşındaki Osman Kıraç, Bolu Valiliği önünde eylem yaptı. Valilik binası önüne ...

Bolu’da huzurevine yerleşmek isteyen 73 yaşındaki Osman Kıraç, Bolu Valiliği önünde eylem yaptı. Valilik binası önüne kendini zincirlemek isterken, zinciri oğlunun almasına karşılık eyleminden vazgeçmeyen Osman Kıraç, gece gündüz valilik binası önünde bekleyeceğini söyledi.

Bolu’da huzurevine yerleşmek isteyen ancak yer olmadığı gerekçesiyle kabul edilmeyen 73 yaşındaki Osman Kıraç, Bolu Valiliği önünde oturma eylemi yaptı. Kendini valilik binası önünde zincirlemek isteyen Osman Kıraç’a ise oğlu izin vermedi. Sabah saatlerinde eylem yapmak üzere Valilik binası önüne gelen Osman Kıraç’a oğlu engel olmak istedi. Oğlu, Osman Kıraç’ın elindeki zinciri almasına karşılık eyleminden vazgeçiremedi. Başka şehirdeki huzurevlerinde kalmak istemeyen ve bunun için daha önce de eylem yapmaya kalkışan Osman Kıraç, “Daha önce Bolu’daydım. Oğlumun biri ölünce psikolojik tedavi gördüm. O ara iyi değildim. O yüzden beni Bolu’dan sürdüler. Aksaray’a, oradan Niğde Bor Huzurevine gönderdiler. 4 yıl orda kaldım. 2 ay bir anlaşmazlıktan dolayı huzurevine para vermedim. Bunun üzerine beni Hatay’a sürdüler. Ben de Hatay’a gitmek yerine çıkışımı aldım ve Bolu’ya döndüm. O dönemin Bakanı Fatma Şahin’den kağıt aldım. Ama Bolu İl Müdürü kabul etmedi. Beni huzurevine almadılar. Ben Bolu’da kalmak istiyorum. Ya huzurevine alacaklar yada bir kurşun çekecekler bana. Bir oğlum bir kızım var. Oğlumla beraber kalıyoruz. Ama orda huzur bulamıyorum” dedi.

BOLU'DA KALMAK İSTİYOR

Boş yer olmadığı gerekçesiyle huzurevine alınmadığını söyleyen Kıraç, “Boş yer yok diyorlar. Gerede’ye gittim orada da yatak yok denildi. Ben başka yere gitmek istemiyorum. Boluluyum. Eşim dostum burada. Çevremden ayrılmak istemiyorum. Türkiye’nin bir ucundan gelip kalıyorlar ama bize yer yok deniyor. Benim maaşım var. Benim bakıma ihtiyacım var” dedi.

 

Haber: Ebru Eyvazoğlu – Bolu Ekspres

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.