VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ESNAFLARA BAYRAM ÖNCESİNDE FAİZ MÜJDESİ...

24 Eylül 2014

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin yaptığı açıklama ile TESKOMB’a bağlı Kredi Kefalet Kooperatifleri ...

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin yaptığı açıklama ile TESKOMB’a bağlı Kredi Kefalet Kooperatifleri ortaklarının kooperatiflere olan borçların yapılandırılabileceği bilgisini verdi. Buna göre Bolu ilinde hizmet veren 1069 esnaf ve sanatkârın 4 milyon 303 bin lira olan anapara borcu yeniden yapılandırılacak ve 4 milyon 337 bin lira gecikme faizi ve cezası da silinecek.

 Düzenlemeye göre, takibe intikal eden asıl alacak tutarının (bankaca kooperatif blokeli ve mevduat hesaplarından alınan tutarlar, icra masrafları vs.) tamamının başvuru süresi içerisinde defaten ödenmesi durumunda gecikme faizi tahsil edilmeyecektir. Sadece gecikme faizi borcu kalan ortaklardan ise tahsilat yapılmayacak ve borç tutarı silinerek senetleri iade edilecektir. Taksitlendirme 30 Nisan 2014 tarihinden önce takibe düşen borçlar için uygulanacak.

 BOLU'DA BİN 69 ESNAF YARARLANACAK

Böylece; 91 bin 312 esnaf ve sanatkâr ile bunların kefillerinin 460 milyon lirayı bulan anapara borçlarının yeniden yapılandırılmasına, 400 milyon lirayı bulan gecikme cezası borcunun da silinmesine imkân sağlanmıştır. Bu durumda, Bolu ilimizde hizmet veren bin 69 esnaf ve sanatkârımızın 4 milyon 303 bin lira anapara borcunun yeniden yapılandırılmasına, 4 milyon 337 bin lira gecikme faizi ve cezasının da silinmesine imkan sağlanmıştır.Bu durumdaki kooperatif ortağı esnaf ve sanatkâra yürütülen icra işlemleri sonlandırılarak yeniden finansmana erişim imkânı sağlanmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.