VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BELEDİYE'DEN 'KARDELEN' HABERLERİNE YALANLAMA!

8 Ocak 2015

Bolu Belediyesi, yerel gazetelerde eski Kardelen Sineması hakkında bugün çıkan haberleri, yayınladığı basın açıklamasıyla yalanladı.

Bolu Belediyesi, yerel gazetelerde eski Kardelen Sineması hakkında bugün çıkan haberleri, yayınladığı basın açıklamasıyla yalanladı. Sinema binasının rant için kullanılacağı yönündeki iddialara ise kınama geldi.

Bolu’da yayın yapan bazı yerel gazeteler ile bazı internet sitelerinde, eski Kardelen Sineması binası hakkında haberler çıktı. Bolu Belediyesi, birçok gazetede yer alan haberin ardından belediyenin resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Haberlerin gerçeği yansıtmadığı yönünde yapılan açıklamada, “Bolu Belediye Başkanlığı tarafından 11.11.2014 tarih, 17718946-303,07-063409-668/13567 sayılı yazı ile Bolu Valiliği İl Özel İdaresi envanterinde Kent Meydanı’nda bulunan, eskiden sinema salonu olarak (Kardelen) kullanılan taşınmazı halkımıza yönelik olarak yapmayı planladığımız ücretsiz sinema gösterimi etkinlikleri için kullanmayı istediğimiz ve ayrıca söz konusu taşınmazla ilgili İl Özel İdaresi bir tasarrufa gidene kadar, Belediyemizce yapmayı planladığımız etkinliğe yönelik olarak geçici süre ile tahsis edilebilmesi istenmiştir” denildi.

Sinema makineleri belediyeye devrediliyor

Eski Kardelen Sineması’ndaki makinelerin belediyeye devredileceğinin belirtildiği açıklamanın devamında, “Sonraki süreçte, İl Genel Meclisi Üyesi Üzeyir ERCİVAN ile Belediye Başkan Yardımcımız Emine DAVARCIOĞLU Belediye Başkanlık Makamında yapmış olduğu görüşme çerçevesinde, Sayın ERCİVAN tarafından binanın söz konusu amaç için istenilip istenilmediği sorulmuş, Başkan Yardımcımız Emine DAVARCIOĞLU da, “Halkımız için gerçekleştireceğimiz sinema gösterimi etkinliklerini Bolu Belediyesi olarak kendi alanlarımızda yapacağız” demiş ve sadece Kardelen Sinema Salonu’nda kullanılan sinema makinelerini istemiştir. Karşılıklı varılan mutabakat çerçevesinde şu an sinema makinelerinin Bolu Belediyesi’ne devrini bekliyoruz. Sinema makinelerinin de tarafımıza tahsis edilmesi halinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan temin edeceğimiz eski Türk filmlerini halkımıza ücretsiz olarak izlettireceğiz” ifadeleri kullanıldı.

 

Kınama geldi

Gazetelerde çıkan haberleri yalanlayan Bolu Belediyesi, rant için kullanılacağı iddialarını da kınayarak, açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“8 Ocak 2014 Perşembe günü (bugün) Bolu Express Gazetesi’nde “Sinema Binasına Meclis Engeli”, Bolu Takip Gazetesi’nde “Özel İdare Binasını Vermedi!” Havadis.net internet sitesinde “Muhtemel Ranta Dur Dendi”, Bolu Olay Gazetesi’nde “Kardelen Sineması Binasının Durumu Yakında Belli Olacak” haberleri yayınlanmıştır. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İki resmi kurum arasında bu hususla ilgili her hangi bir görüş ayrılığı ya da problem bulunmamakta olup, bazı basın organlarımızın problem varmış gibi haber yapmalarını, tavır takınmalarını, dahası bu binayı rant için Bolu Belediyesi’nin talep ettiğini ima etmelerini esefle kınıyoruz. Kamuoyuna duyurulur.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.