VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MAHKEME, ÖZ'ÜN PLAKA DAVASINI REDDETTİ

13 Ocak 2015

Sabah Gazetesi Muhabiri Kasım Şahin, HSYK 2. Dairesi tarafından görevinden uzaklaştırılan savcı Zekeriya Öz’ün Bolu’da ...

Sabah Gazetesi Muhabiri Kasım Şahin, HSYK 2. Dairesi tarafından görevinden uzaklaştırılan savcı Zekeriya Öz’ün Bolu’da görev yaptığı dönemde, ‘34 Aga 86’ plakalı cipini haber yapması sonrasında, savcı Öz, Kasım Şahin’e dava açmıştı. Mahkeme, Zekeriya Öz’ün açtığı davayı ‘Basın özgürlüğü’ vurgusu yaparak reddetti.

Sabah Gazetesi’nde çıkan, 'Yetkisiz Savcı kendini ağa zannediyor” başlıklı haberden sonra Zekeriya Öz haberi yapan Sabah Gazetesi muhabiri ve aynı zamanda Bolu Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kasım Şahin’e “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, hedef gösterme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, hakaret ve iftira” suçundan dava açtı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU YAPILDI

Mahkeme kararında, “Söz konusu haberin TC. Anayasa’sının 25. maddesinde düzenlenen düşünce ve kanaat özgürlüğü, 26 maddesinde düzenlenen düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü ile 28. Maddesinde ve 5187 sayılı Basın Kanununun 3. Maddesinde düzenlenen basın özgürlüğü de dikkate alınarak, düşünce açıklama, bilgi verme ve eleştiri sınırları içerisinde kaldığı, açıklanış şekliyle konusu arasında düşünsel bir bağ bulunduğu ve nesnel bir açıklama ile desteklendiği, bu hali ile atılı suçların unsurları bakımından oluşmadığı anlaşıldığından şüpheli hakkında açıklanan nedenlerle kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.