VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İZZET BAYSAL DUALARLA ANILDI...

5 Mart 2015

Bolu’nun İzzet Babası, merhum hayırsever işadamı İzzet Baysal vefatının 15’inci Yılında mezarı başında dualarla anıldı.

Bolu’nun İzzet Babası, merhum hayırsever işadamı İzzet Baysal vefatının 15’inci Yılında mezarı başında dualarla anıldı. Törene protokol üyelerinin yanı sıra her yaştan öğrencilerde katıldı.

İzzet Baysal vefatının 15’inci yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü’nde bulunan anıt mezarı başında törenle anıldı. Törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın yanı sıra sivil toplum örgütleri temsilcileri, yoğun öğrenci gurubu ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 1000 kişi İzzet Baysal için mezarı başında dualar okurken, protokol üyeleri ve vatandaşlar anıt mezara çiçek bıraktı.

“ESERLERİ HEPİMİZE EMANET”

Törende ilk konuşmayı yapan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal’ın eserlerinin kendileri için büyük bir emanet olduğunu belirterek, “Böyle Anlamlı bir günde yine İzzet Baysal’ı anmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Malum olduğu üzere Merhum İzzet Baysal büyüğümüz Bolu’da çok önemli iki alanda pek çok hayır eserleri yaptırmak suretiyle Bolu’ya kazandırmış bulunmaktalar. Ve bu hayırlar arasında en önemlisi ve en büyüğü üniversitemiz. İzzet Baysal’ın kuruluşundan bu yana üniversitemize yaptığı bütün hayır eserleri bizim için büyük bir emanet. Bize bırakılan bu emanetleri korumak ve amacına yönelik çok sıkı çalışmak suretiyle layık olduğu düzeye getirmek. Bir başka önemi de İzzet Baysal bugün şehriyle üniversitesiyle böyle bir günde hepimizi bir araya getirdi. Ve bu güzel anılar dolayısıyla kendisini tekrar rahmetle anıyorum ruhu şad olsun.”diye konuştu.

“İZZET BAYSAL’IN ESERLERİNİ HEP DUYDUM”

Bolu Valisi Aydın Baruş ise yaptığı konuşmada İzzet Baysal’ın Bolu ile özdeşleştiğini belirterek, “ Bazı şahsiyetler vardır ki o şahsiyetlerin ismini anmadan bir şehri açıklayamazsınız. Bu şehirlerin sayısı çok fazla değil. İzzet Baysal ismi Bolu’yla o kadar özdeşleşmiş ki, ben buraya göreve başlamadan önce konuştuğumuz insanlardan her seferinde İzzet Baysal’ın bir eserinin ismini duyuyorum. Bolu’nun adının İzzet Baysal’ın adından ayrı düşünülmesi mümkün değil” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.