VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ERMENİLERE TOKAT GİBİ CEVAP...

24 Nisan 2015

Bolu’nun yakından tanıdığı ve sık sık ilimize gelen Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva, Avrupa Komisyonu Parlamenterler ...

Bolu’nun yakından tanıdığı ve sık sık ilimize gelen Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva, Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi'nde Türkiye aleyhinde konuşma yapan Ermeni temsilcilere sert cevap verdi. Paşayeva, “"1 milyon Azerbaycanlı göçmenin evine dönmesine imkan vermeyen bir ülke olarak burada konuşma hakkınız yok. Bugüne kadar yaptıklarınız için tek bir özür dilediniz mi?” dedi.

 Geçtiğimiz yıllarda birkaç Bolu’yu ziyaret ederek temaslarda bulunan Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva, Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi (AKPM)'de, Türkiye aleyhine konuşan Ermenistan heyetine sert çıktı. Paşayeva, Türkiye'ye yönelik sözde Ermeni soykırımı yalanlarıyla küstah açıklamalarda bulunan Ermenistan heyetine, "Yaşananlara soykırım diyemezsiniz. Nitekim tarihi ve resmi kaynak dahi yoktur" diyerek tepki gösterdi.

HOCALİ SOYKIRIMINDAN BAHSETTİ

 Avrupa Parlamentosu'nun kararını sert bir dille bir kez daha eleştiren ve parlamentoya "100 yıl önce olmayan olaylara soykırım diyenler, neden Ermenistan'ın yaptığı Hocalı Soykırımı'nı görmek istemediniz?" sorusunu yönelten Paşayeva, Ermeni heyete dönerek "1 milyon Azerbaycanlı göçmenin evine dönmesine imkan vermeyen bir ülke olarak burada konuşma hakkınız yok. Bugüne kadar yaptıklarınız için tek bir özür dilediniz mi? Hocalı'da soykırım yapan ülkeniz insan haklarından söz edemez" dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.