VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DHKP-C TERÖR ÖRGÜTÜ DAVASI BAŞLADI

26 Mayıs 2015

Haber: Ebru Eyvazoğlu – Bolu Ekspres Gazetesi Bolu’da DHKP-C terör örgütü adına propaganda yaptıkları iddiasıyla tutuklanan ...

Haber: Ebru Eyvazoğlu – Bolu Ekspres Gazetesi

Bolu’da DHKP-C terör örgütü adına propaganda yaptıkları iddiasıyla tutuklanan 2’si kız 7 üniversite öğrencisi hakim karşısına çıktı. Öğrenciler örgüt üyeliği iddialarını yalanlarken, sanıkların avukatı da cezaevi ziyaretlerinin yasal olduğunu, aylık olarak yapılan mezarlık ziyaretlerinin de bir örgütün faaliyeti olarak gösterilmeye çalışıldığını söyleyerek sanıklar hakkında beraat istedi.

Bolu'da, apartman ve işyerlerinin duvarlarına terör örgütü DHKP-C adına yazı yazdığı iddia edilen ve polis tarafından gözaltına alınan ikisi kız 7 AİBÜ öğrencisinin yargılanmasına Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanıldı.

Karaçayır Mahallesi Postane Caddesi üzerindeki bir apartmanın duvarına yazı yazarken suçüstü yakalandığı iddia edilen A.O.P. ile D.K. ve beraberindeki 5 kişi daha “silahlı terör örgütün üye olma” suçundan yargılanmaya başladı.

ÖRGÜT ÜYELİĞİ İDDİALARINI REDDETTİLER

Sanıklar E.E. (22), C.D. (26), D.K. (25), A.O.P. (22), S.G. (22), Ö.A. (24) ve O. B. (22) hakim karşısına çıktılar. Sanıklardan 22 yaşındaki E.E. “Demokrat bir aile içersinde büyüdüm. Tüm eylem ve işlemler demokratik haklar çerçevesinde katıldığım yasal çalışmalardır. Buna karşılık yaptıklarım örgüt faaliyeti olarak değerlendirilmiştir. Hiçbir şekilde yasa dışı bir örgüte destek olma, katılma veya fiilen gelmişliğim de yoktur” dedi. C.D.ise katıldıkları basın açıklamalarında hiçbir güvenlik güçleri yahut devlet kurumlarıyla çatışmadıklarını söyleyerek, suçlamaları reddetti. Sanık D.K. de hiçbir örgüte mensup olmadığını dile getirerek, ifade özgürlüğü anlamında bir takım basın açıklamalarına ve olaylara katıldığını beyan etti.

ÜNİVERSİTE ULAŞIM ÜCRETLERİ PROTESTOSUNA KATILMIŞLAR

Suçüstü yakalandığı iddialarını yalanlayan A. O. P. herhangi bir yasa dışı örgüte üye olmadığı belirterek, “Üniversite ulaşım ücretlerine ilişkin protesto gösterileri düzenlediğim ifade edilmektedir, fakat bu doğru değildir. Benim düzenlediğim gösteri yoktur. Fakat yapılan eyleme ben de katıldım. Bununla birlikte iddianame içeriğinde avukatımla görüşüp hukuki yardım almam, Grup Yorum konserine katılmam veya yasal çerçeve dahilinde cezaevinde bulunan kişilerle görüşmem doğrudan bir örgüt üyesi faaliyetleri çerçevesinde değerlendirilmiştir. Oysa bunlar tamamen herkes tarafından kabul edilen aslen bir hak ve özgürlük olan olaylardır ve örgüt faaliyeti ile bir ilişkisi yoktur” diye konuştu.

Sanıklar S.G., Ö.A ve O. B. de örgüt suçlamalarını reddederek, yasal haklar çerçevesinde bir takım açıklamalara katıldıklarını beyan ettiler.

“CEZAEVİ ZİYARETLERİ YASALDIR”

Sanıkların Avukatı Aytaç Ünsal da iddianamedeki suçları eleştirerek, “İddianamede yer alan il dışından gelen kişilerle görüşüldüğü yönünde tespit dahi insani olmayıp, bu kişiler sadece cezaevinde akrabalarını ziyaret eden, hakkında hiçbir şekilde kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü olmayan, suçlu olmayan kişilerdir. Olayda bir propaganda dahi yoktur. Kolluk güçlerinin bir müdahalesi veya engellemesi de söz konusu değildir. Tüm bu olaylar biriktirilerek suç gibi lanse edilmektedir. Cezaevi ziyaretleri tamamen yasal çerçevede ve prosedüre uygun olarak gerçekleşmiştir. Tüm bu ziyaretler kolluk güçlerince takip edilerek, görüşme ve konuşmaların içeriği dahi belli olmaksızın yorumla örgüt faaliyeti olarak değerlendirilmiştir. Aylık olarak mezarlık ziyareti dahi bir örgütün faaliyeti olarak açıklanmıştır. Bu durumun insani ve ahlaki olmadığı dahi açıktır. Olaylar dahilinde avukat olarak yardımda bulunan Barkın Timtik isimli meslektaşımız hakkında hiçbir dayanağı olmaksızın örgüt üyesi suçlaması yapan görevliler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz. Bununla beraber iddiaların hiçbir delille desteklenmemesi göz önüne alınarak mahkemece beraat kararı verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AİBÜ öğrencileri için verilecek karar, 10 Eylül 2015’te yapılacak duruşmaya ertelendi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.