VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞÇİLER İSTİFALARINI VERDİLER

1 Haziran 2015

Ülke genelinde Renault, Tofaş, Türk Traktör ve Ford Otosan fabrikalarında çıkan işçi eylemleri Bolu’ya da ...

Ülke genelinde Renault, Tofaş, Türk Traktör ve Ford Otosan fabrikalarında çıkan işçi eylemleri Bolu’ya da sıçradı. Bolu Arçelik Pişirici Cihazlar İşletmesi’nde çalışan yüzlerce işçi, Türk Metal Sendikasından istifa etmek için karar aldı.

Ülke genelinde Renault, Tofaş, Türk Traktör ve Ford Otosan fabrikalarında çıkan işçi eylemleri Bolu’ya da sıçradı. Bolu Arçelik Pişirici Cihazlar İşletmesi’nde çalışan yüzlerce işçi, Türk Metal Sendikasından istifa etmek için karar aldı. Yukarısoku Mahallesinde, Arçelik Fabrikası Pişirici Cihazlar Üretilen fabrikasında çalışan yaklaşık 300 işçi, Karaçayır Mahallesinde bulunan boş bir alanda Türk Metal Sendikası'ndan istifa etmek için bir araya geldi.

“ELLERİNİ CEBİMİZE SOKAN, EKMEĞİMİZİN 4’DE BİRİNİ ÇALAN”

Burada grup adına açıklama yapan Suat Bayar isimli işçi, ellerindeki ekmeklerin kaybolmaması, çalınmaması ve hırsızlar tarafından talan edilmemesi adına bir araya geldiklerini söyledi.

"Sizler ve bizler bir ve tek olduğumuz sürece yıkılmayacağız" diyen Bayar, "Sendikadan istifa etme sürecinde işten çıkarılma ile tehdit edilen arkadaşlarımız oldu. 90 gün içinde başka bir sendikaya üye olunmadığı takdirde işten atılacağı duyumları yayıldı. Öyle bir şey yok. Biz buraya kesinlikle işveren hakkında yada işyerimiz hakkında karalama kampanyası yapmaya gelmedik. Ellerini cebimize sokan, ekmeğimizin 4’de birini çalan, karanlık odalar içinde bizim üzerimizden pazarlık yapan insanlara dur demeye geldik" şeklinde konuştu.

“HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”

Bayar, daima yapıcı eylemler yaparak haklarını bu şekilde aramaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyerek, "Daha büyük bir eylem yapabilirdik. Ama yönetime söz verdik. Bazı arkadaşlar iş durdurmayı teklif etti. Bizim amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Hakkımızı söke söke alacağız. Bundan yana kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

TÜRK METAL SENDİKASINI BU İŞYERİNDE İSTEMİYORUZ

İstifa sürecinde kendilerine yapılan sataşmalara karşı hiçbir şekilde karşılık verilmemesi konusunda da işçileri uyaran Bayar, "Biz Türk Metal Sendikasını bu işyerinde istemiyoruz. Ekmeğimizin çalınmasını istemiyoruz. Türk Metal Sendikası bütün işyerlerinden bir şekilde süpürülecek. Ford Otosan bitirdi. Tofaş Bitirdi. Biz de buradayız" ifadesini kullandı.

İNTERNET ÜZERİNDEN E-DEVLET ŞİFRESİ İLE İSTİFA ETTİLER

Yanlarında e-devlet şifrelerini de 60 işçi, istifaların yapılabilmesi için oluşturulan masada internet üzerinden Türk Metal Sendikası'ndan istifa etmeye başladı. İşçiler yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.