VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÜLKÜCÜLERDEN ÇİN ZULMÜNE SERT TEPKİ

4 Temmuz 2015

Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Müslümanlara yaptığı zulüm Bolu’da Ülkü Ocakları ve Kamu-Sen İl Temsilciliği tarafından ...

Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Müslümanlara yaptığı zulüm Bolu’da Ülkü Ocakları ve Kamu-Sen İl Temsilciliği tarafından kılınan gıyabi cenaze namazı ve yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüşe 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı.

Tabaklar Cami’nde başlayan yürüyüşe Ülkü Ocakları Bolu Şube Başkanı Adem Evcil, BBP İl Başkanı Mahmut Alan, Kamu-sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazının ardından Tabaklar Camii’nde toplanan 200 kişilik grup Doğu Türkistan’da Çin devletinin zulmünde ölenler için gıyabı cenaze namazı kıldılar. 

“SÖZDE İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI NEREDE”

Namazın ardından ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüyen grup İzzet Baysal heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan Kamu-Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman, “Çin Devlet’i yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştiriyor. Türkistan kan gülün dönmüşken hükümet yaşana dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetindiler” dedi.

“DANTELLİ KEFENLERLE YOLA ÇIKANLAR NEREDESİNİZ”

Hüsnü Yaman açıklamasının devamında, “Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslüman’dır. Mesele insan olmaksa Uygur Türkleri de insandır. Bir dönem sözde Dünya liderliğine soyup, sözüm ona diktatörleri hizaya getirme peşinde koşanlar, milletin değerlerini oya tahvil etmek için yeni Osmanlıcı kesilenler dantelli kefenlerle yola çıkanlar neredesiniz” ifadelerini kullandı.

 Grup daha sonra sloganlar atarak sessizce dağıldı.  

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.