VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EĞİTİM SEN'DEN BİR GARİP İMAM HATİP AÇIKLAMASI

12 Temmuz 2015

  Haber: Ufuk ÇİLESİZOĞLU Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, “MEB ve AKP destekli sivil toplum ...

Haber: Ufuk ÇİLESİZOĞLU

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, “MEB ve AKP destekli sivil toplum örgütlerinin ardından şimdi de camilerde öğrencilerin imam hatibe gönderilmesi propagandası yapılıyor” dedi.

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında camilerde propaganda yapıldığı gerekçesiyle MEB’i ve AK Parti’yi eleştirdi. Korkmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İMAM HATİBE GİDEN ÖĞRENCİ SATISI ARTTI

 “Eğitim sistemini ve toplumsal yaşamı “tek din, tek mezhep” anlayışına uygun olarak dini kurallar ve referanslara göre biçimlendirme konusunda geçtiğimiz 13 yılda epey mesafe alınmıştır. Bütün eğitim kurumları karşısında eşit mesafede olması gereken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise, imam hatip okulları için devletin bütün olanaklarını seferber etmektedir. Yıllardır eğitimin biriken ve acil çözüm bekleyen sorunlarına çözüm üretmeyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), işi gücü bırakmış, bütün enerjisini imam hatip okullarını ve bu okullara gidecek öğrenci sayısını arttırtmaya harcamaya başlamıştır.”

“POZİTİF AYRIMCILIK”

“Eğitimde 4+4+4 dayatmasının bütün itirazlarımıza rağmen ısrarla uygulandığı son üç yılda yaşananlar, özellikle imam hatip sayılarındaki belirgin artış, eğitim sisteminin yoğun bir dinselleştirme operasyonu ile karşı karşıya kaldığını göstermektedir. MEB tarafından bütün ortaokullarda imam hatip sınıfları açılması için yoğun bir mesai harcanmaktadır. Okul kayıtları öncesinde çeşitli illerde yapıldığı gibi, Bolu’da da iktidara yakın sivil toplum örgütleri tarafından ailelerin çocuklarını imam hatiplere göndermesi için kampanyalar düzenlenmekte, promosyonlar üzerinden reklamlar yapılarak imam hatiplerin öğrenci sayısı arttırılmak istenmektedir.  AKP’nin ve yandaş kuruluşların yıllardır “arka bahçesi” olarak gördüğü ve siyaseten sömürü malzemesi yaptığı imam hatip okullarına yönelik “pozitif ayrımcılık” her fırsatta karşımıza çıkmaktadır. Çok sayıda devlet okulu ödenek yetersizliği ile karşı karşıya kalırken, bugüne kadar hiçbir imam hatip okulunun kaynak sıkıntısı çekmemiş ve talepleri anında yerine getirilmiştir.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.