VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

RAMAZAN GÜZEL'E CEZA YAĞDI

7 Ekim 2015

Zimmetine 833 bin TL para geçirerek sevgilisi Pınar Saraçlı’ya gönderdiği için 19 yıl 5 ay hapis cezası alan BESOB eski Genel Sekreteri Ramazan Güzel ikinci bir hapis şoku daha yaşadı. Güzel’e 3 bankada sahtecilik yaptığı iddiasıyla 10 yıl daha hapis cezası verildi. Ramazan Güzel’in toplam cezası 29 yıl 5 aya yükseldi.

2012-2013 yıllarında BESOB’un hesaplarından 833 bin TL zimmetine geçirdiği tespit edilen Ramazan Güzel, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar hakim karşısına çıktı.

TOPLAMDA 29 YIL 5 AY HAPİS CEZASI

Güzel’in, geçen yıl aldığı 19 yıl 5 ay hapis cezası sabit görülürken, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’na karşı işlenen 3 ayrı sahtecilik suçundan 3’er yıl olmak üzere toplam 10 yıl hapis cezası daha aldı. Güzel’in hapis cezası, bir öncekiyle birlikte toplam 29 yıl 5 ay oldu.

“HERŞEYİ ADALETE BIRAKIYORUM”

Karardan önce son sözü sorulan Ramazan Güzel, sadece “Her şeyi adalete bırakıyorum” demekle yetindi.

100 BİN TL KADINDA KALDI

Ramazan Güzel’in kendisine PTT havalesiyle gönderdiği 100 bin TL’sinin alınarak BESOB hesaplarına aktarılması kararını Yargıtay’da bozduran Pınar Saraçlı’nın avukatı ise müvekkilinin parasına el konulamayacağını belirterek “Saraçlı, baştan beri sadece 46 bin lira para aldığını söylüyor. Ayrıca Ramazan Güzel, müvekkilime kendisine ait fındık bahçeleri olduğunu, arkadaşlarından da para aldığını söylemiş. Pınar Hanım, bu parayı kabul ederken bu paranın zimmetten elde ediliğini de bilemez” dedi. Mahkeme heyeti, Saraçlı’nın hesabındaki 100 bin TL’ye zoralım yapılamayacağına hüküm getirdi.

Diğer yandan Ramazan Güzel’in Saraçlı’ya verdiğini söylediği paraları geri almak için, BESOB yönetiminin Saraçlı’ya dava açtığı da öğrenildi.

Bolu Gündem Gazetesi – Özge Elçi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.