VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ YARDIMLARINIZI BEKLİYOR

2 Aralık 2015

Bolu İHH Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yardım için harekete geçti. Bolu’daki ...

Bolu İHH Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yardım için harekete geçti. Bolu’daki vatandaşlardan toplanacak ihtiyaç malzemelerinden oluşan 3 TIR, 6 Aralık Pazar Günü sabah 09:00’da Hükümet Meydanı’ndan hareket edecek. Bolu İHH gerekli olan ihtiyaç listesini yayınlayarak tüm vatandaşları destek olmaya çağırdı.

Bolu İHH Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yardım etmek için 3 TIR dolusu malzeme temin ediyor. Gıda ve giysi yardımlarından oluşan yardım TIR’ları 4 Aralık Cuma Günü sabah 09:00’da Hükümet Meydanı’ndan hareket edecek.

“ZULME SESSİZ KALMAYIN”

İHH Bolu Şubesi Başkanı Fethi Sarımsakçı yaptığı açıklamada “Bayır Bucak Türkmenlerine geçtiğimiz son bir ay içersinde göndermiş olduğumuz 2 Tır un kampanyamızdan sonra önümüzdeki Pazar gününe kadar un ve gıdadan oluşan 3 Tır insani yardım göndermeyi hedefliyoruz. İlimizde buluna tüm STK’ları bu acil yardım kampanyamıza destek olmaları, zulme sessiz kalmamaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Sarımsakçı sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye’de başta çocuklar olmak üzere, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için temel gıdaların acil ulaştırılması şart. Suriye’de ekmek üretimi duracak seviyeye gelmiş durumda, kardeşlerimiz için acil una ihtiyacımız var, Allah rızası için ekmeğimizi bölüşmeye devam edelim. Desteklerimizi esirgemeyelim. Çocuklar açlıktan ölmesin.”

İşte Türkmenler için temin edilmesi gereken acil ihtiyaç listesi:

Konserve, pirinç, bulgur, nohut, fasulye, yeşil mercimek, kırmızı mercimek, makarna, zeytinyağı, sıvı yağ, su, kışlık bot (bayan-çocuk-erkek), yağmurluk (bayan-çocuk-erkek), atkı-bere-eldiven (bayan-çocuk-erkek), bit ilacı, prina, bebek bezi, kışlık çorap (bayan-çocuk-erkek), kışlık mont (bayan-çocuk-erkek), sargı bezi. 

1 yorum yapılmış
  • fatma
    2 Aralık 2015 • 09:53
    yardımlar nerde toplanıyor adres yazarmısınız lütfen
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.