VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖROĞLU RESMEN BOLU MARKASI OLDU!

8 Aralık 2015

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Köroğlu'nun UNESCO Kültür Miras Listesi'ne alındığını belirterek, "Bolu artık Köroğlu ile bir dünya kenti olacak" dedi. Başkan Yılmaz ayrıca, Köroğlu'nun patentinin de artık Bolu'da olduğunu müjdeledi.

 

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi’nin girişimleri sonucu tamamlanan 'Bolu Köroğlu Markasının Tescillenmesi’ ve ‘Köroğlu’nun UNESCO Kültür Miras Listesi'ne alınmasıyla ilgili gerçekleştirdi. Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı ve basın mensupları katıldı. Namibya'dan gelen müjdenin tüm Türk dünyası için büyük bir adım olduğunu söyleyen Alaaddin Yılmaz, "UNESCO’nun Namibya'da yapılan 10. Hükûmetler arası Toplantısında Türkmenistan’ın sunduğu dosya kabul edildi ve Köroğlu, 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne alındı. Türkmen kardeşlerimizi de gönülden kutluyoruz. Köroğlu efsanesini, tüm Türk dünyasının ortak değerini dünyaya tanıtmak için çok önemli bir adım atıldı. Somut olmayan kültürel miras listesi, elle tutulamayan ancak bir ülkenin kültüründe önemli rol oynayan gelenekleri korumayı amaçlıyor. UNESCO, verdiği kararla, Köroğlu destanını yaratıcılığı ve sanat becerilerini geliştirdiğini, insanlara güçlü bir sosyal ve kültürel aidiyet duygusu verdiğini ilan etti" diye konuştu. 

 

"KÖROĞLU MARKASI TESCİLLENDİ"

 

Bolu'nun Köroğlu mirası ile bütünleştiğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Köroğlu deyince akla Bolu gelir. 'Benden selam olsun Bolu Beyi’ne dizeleri gelir. Köroğlu bir marka ve biz bu markayı Bolu’yla bütünleştirerek tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Bolu Belediyesi olarak 'Bolu Köroğlu' markasının ‘Marka tescilini’ yaptırdık. Türk Patent Enstitüsü geçtiğimiz günlerde bu süreci tamamladı. Bu müjdeyi de tüm Bolulularla paylaşmak istiyorum. Artık ‘Köroğlu’ markası Türkiye’de sadece Bolu’ya ait” şeklinde konuştu. 

 

"ÇOK ÇALIŞMA YAPACAĞIZ"

 

Köroğlu ile birlikte Bolu'nun bir dünya kenti olacağını söyleyen Alaaddin Yılmaz, "Bolu Belediyesi olarak,  Köroğlu ile ilgili daha yapacak çok şeyimiz var. Köroğlu Müzesi, Köroğlu Evi, Köroğlu efsanesinin yaşandığı Türk dünyası ülkeleriyle birlikte gerçekleştirilecek Köroğlu Parkı, Köroğlu Araştırma Merkezi, Bolu Beyi için simgesel mezar bu projelerden bazıları. Dörtdivan’ın Sayık Köyü’nde Köroğlu’nun torunlarından kalan bir köy konağını Dörtdivan Belediyesi ile birlikte dönemi ve efsaneyi canlandıran bir müzeye dönüştüreceğiz. Köroğlu efsanesini Bolu’da canlandırmaya, Bolu’dan tüm dünyaya ulaştırmaya kararlıyız. Şehrimizde Köroğlu’nun izlerini taşıyan çok sayıda gün yüzüne çıkmayan hazine var. Gelecek kuşaklar ve tüm dünya bu kahramanlık destanını öğrenmeli. Bolu, bir Köroğlu şehri haline gelecek. Efsane Bolu’dan tüm dünyaya uzanacak” ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.