VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ERDOĞAN'DAN AYM'YE SERT TEPKİ

28 Şubat 2016

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AYM'nin Can Dündar'ı tahliye ettiren kararıyla ilgili tepki gösterdi: ‘Saygı duymuyorum’

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

“Bu olayın ifade özgürlüğüyle yakından uzaktan alakası yoktur. Bu bir casusluk davasıdır. Bir defa biz, bakar kör olmak durumunda değiliz, bazı gerçekleri açık net görmeliyiz. Medyanın sınırsız özgürlüğü olamaz, dünyanın hiçbir yerinde de medyaya sınırsız özgürlük yoktur. Bu haberlerde bu ülkenin Başbakanı'na, Cumhurbaşkanı'na her türlü saldırı vardır.

Ben AYM'nin verdiği karara sadece sessiz kalırım, ama bunu kabul etmek durumunda değilim. AYM'nin verdiği karara uymuyorum, saygı da duymuyorum. Bu bir beraat kararı değildir, bu bir tahliye kararıdır. Aslında onlarla ilgili kararı veren mahkeme, kararında direnebilirdi. Direnmiş olsaydı AYM'nin verdiği karar boşa çıkacak veya şu anda tahliye edilen bu kişiler AİHM'e gideceklerdi. 

Bu süreç bu şekilde atılan bu adımlar bana göre doğru değildir. Bizim 14 yıllık iktidarlarımız medyanın fikir ve düşünce özgürlüğü noktasında en ideal noktaya ulaştıkları dönemlerdir. Yüzlerce gazetecinin cezaevine tıkılıdığı dönemler bizim dönemlerimiz değildir.”

O HABER CASUSLUK FAALİYETİ

Diğer taraftan Can Dündar'ın Cumhuriyet gazetesinin attığı MİT tırları manşetiyle ilgili davanın casusluk davası olduğunu hatırlatan Erdoğan, bu olaya imza atan savcıların da olayı haberleştiren ve istihbaratçıları 'terör örgütü elemanı' gibi gösteren gazetecilerin de casusluk faaliyeti yaptığını ileri sürerek şöyle devam etti.

İSTİHBARATA HER SAVCI MÜDAHALE EDEMEZ

İfade özgürlüğünün yanındayım ama bu maske altında bu ülkeye saldırı hakkının tanınması taraftarı da değilim. İstihbarat örgütleri herhangi bir savcının müdahale edebileceği örgütler değildir.

Sen kalkacaksın müdahale edeceksin, şoförü yatıracaksın yere, teröristleri yatırıyor gibi yere yatıracaksın, bu ülkede yargı makamında olanlar, bunları fotoğraflayanları tahliye edecek.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.