VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ESNAFLAR İKİYE BÖLÜNDÜ...

5 Nisan 2016

Uzun yıllardır Bolu’da hizmet veren Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne alternatif kooperatif daha kuruluyor. Bolu’da hizmet veren 10 meslek odasından 8’i, S.S. Köroğlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini kurmak için çalışmalarını tamamladılar. Yeni kurulacak olan kooperatif bakanlık onayını bekliyor.

Yeni kurulacak olan S.S. Köroğlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi için, bir araya gelen, Şoförler Odası, Manavlar Odası, Berberler Odası, Ayakkabıcılar Odası, Demirciler ve Nalburlar Odası, Lokantacılar Odası ve Kahveciler ve Otelciler odası başkanları ve üyeleri çalışmalarını tamamlamak üzere.

“SADECE 452 ÜYESİ KREDİ KULLANABİLDİ”

Kooperatifin kuruluşunun yalnızca bakanlık onayına kaldığını belirten Şoförler Odası Başkanı Nihat Alpat Öztürk, diğer illerde de ikinci kooperatif örnekleri olduğunu ifade ederek, “Bolu Merkez’de 10 tane meslek odamız var. Bu 10 meslek odasının takriben 6 bin civarında üyesi var. Bu üyelerin hepsinin de Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nden şartları yerine getirdikleri takdirde kredi kullanma hakları var. Fakat mevcut Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde 6 bin 500 üyenin içinden 2014 yılında sadece 452 üyesi kredi kullanabildi. Biz 10 meslek odasından 8 oda olarak bir araya gelerek kredi kullanamayan üyelerimizi de devletin bu imkanlarından yararlandırabilmek için ikinci bir kooperatifi kurma teşebbüsünde bulunduk” dedi.

“SİYASİ GÜCÜN DE ARKAMIZDA OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Bu Türkiye’nin her vilayetinde olan bir şey. Bolu’nun dışında, birkaç küçük ilde 3 – 4 tane kooperatif var. Hatta Antalya’da 18. Kooperatif kuruldu. Bu hak bizim de hakkımız. Amacımız esnaflarımıza ucuz kredi kullandırmaktır. İlgili makamlarla görüştük. Esnaf sicil kaydı aranıyor, vergi sicil kaydı aranıyor. En az 100 kurucu üye şartı var. Bunları biz yerine getirdikten sonra bakanlığa müracaatımızı yapacağız. Bunda siyasetten de faydalanacağız. Siyaset olmazsa bu işlerde başarılı olamıyoruz. Siyasi gücün de arkamızda olduğunu gördük. Bugün noterde bu kooperatifin kurulmasını isteyen pek çok esnafımızın olduğunu gördük. Sağ olsun onlar da çok ilgi ve alaka gösteriyorlar. Oda başkanlarımız burada onlar da ilgileniyor.” 

“BOLU HAKLARDAN DAHA ÇOK PAY ALACAK”

“Bu kooperatifin kurulması için çalışıyorlar hep beraber. İnşallah bu kooperatifi de hayata geçirdikten sonra Bolu’da Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Merkez Birliği’nin kooperatiflere tanıdığı haklardan Bolu daha çok pay alacak. Örneğin bir kooperatif 15 milyon kullanıyorsa, ikinci bir kooperatif bir 15 milyon daha çok kullanacak. Esnafımızın iş gücünü arttırmak, istihdamı arttırmak gibi katkılarımız olsun dedik. Bütün hazırlıklarımızı yaptık, inşallah bu kooperatif Bolu’ya, Bolu esnaf ve sanatkarlarına hayırlı olacak.”

Kaynak: Köroğlu Gazetesi

1 yorum yapılmış
  • Yaseminakyolm
    5 Nisan 2016 • 11:34
    Hayirli olur insallah bolu esnafina
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.