VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DİYARBAKIR’DA BOMBALI SALDIRI...

10 Mayıs 2016

..........................

Diyarbakır'da terör örgütü PKK, bomba yüklü araçla polis servis midibüsüne saldırdı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, aralarında 12 polis memurunun da bulunduğu 45 kişi yaralandı. Yaralılar arasında bir bebeğin de bulunduğu belirtiliyor. Patlamanın şiddetiyle polis servis aracının yanı sıra çevredeki binalar ve araçlar hasar gördü. Patlamanın olduğu yerde çay bahçesi ve oyun parkının bulunması yaralı sayısını arttırdı. Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu'nun patlama sırasında boş olması büyük bir faciayı önledi

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nin Dicle Bulvarı üzerinde 7’nci Kolordu Komutanlığı nizamiyesinin 100 metre yakınında, terör örgütü PKK bomba yüklü araçla polis servis aracına saldırdı. Alınan bilgiye göre, merkez Bağlar ilçesi Dicle Bulvarı'nda terör suçu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan bazı şüphelileri sağlık kontrolü için hastaneye götüren polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araç infilak ettirildi. Patlamada 12 polis memurunun da bulunduğu 48 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanede tedavisi süren yaralılardan 3'ü müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.  Patlamanın şiddetiyle polis servis aracının yanı sıra çevredeki binalar ve araçlar hasar gördü.

Saldırının ardından Diyarbakır'ın pek çok noktasından duyular patlamanın ardından silah sesleri duyuldu.  Olayın ardından bölgede güvenlik önlemlerle en üst seviyeye çıkarılırken, yetkililer dışında kimsenin giriş-çıkışına izin verilmedi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği, Bağlar ve Yenişehir ilçeleri arasında bulunan Batıkent Kavşağı’nda seyir halinde bulunun zırhlı polis midibüsüne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri sırasında saat 16.30 sıralarında Batıkent Kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır. Olayda 12 polis, 33 sivil olmak üzere 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirmiştir” denildi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’daki bombalı saldırıya ilişkin olarak Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşerek bilgi aldı

OKULDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Patlama Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu ile bir çay bahçesinin önünde meydana geldi.  Öğrencilerin 2 saat önce okuldan ayrılması facianın büyümesini önledi. Öğrencilerin patlamadan yaklaşık 2 saat önce okuldan ayrıldığı, bunun da facianın büyümesini önlediği bildirildi. Patlamanın şiddetiyle yolda çukur oluşurken, okul binası ile çevredeki çok sayıda bina ve araç hasar gördü.  Polis ekiplerince olay yerinde inceleme sürerken, Dicle Bulvarı ulaşıma kapatıldı. Güvenlik güçlerince teröristlerin yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.    

  • DİYARBAKIR’DA BOMBALI SALDIRI...
  • DİYARBAKIR’DA BOMBALI SALDIRI...
  • DİYARBAKIR’DA BOMBALI SALDIRI...
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.