VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FETÖ'NÜN PARALARI NEREDE?

9 Ekim 2016

.....................

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yapılandığı illerinden olan ve Batı Karadeniz Bölgesinin karargahı olarak bilinen Bolu’da 15 Temmuz sonrası yapılan operasyonlarda örgütün himmet adı altında topladığı paralardan henüz ses çıkmadı. Polis toplanan himmet paralarına bir türlü ulaşamadı. Örgüte bağlı toplanan kayıp himmet parasının 100 milyon TL civarında olduğu iddia ediliyor.

Paralar nerede saklandı

Bolu Havadis Gazetesi’nden Mehmet Demirci’nin haberine göre, FETÖ’nün karargahı olarak inşa edilen ve iki büyük ortağı olan Ömer Baday ve Adnan Daylan’ın kaçtığı Bolu Dağı’ndaki Alışveriş Merkezi’nde Ömer Baday’a ait olduğu tespit edilen 2 bin 380 kiloluk özel kasanın, örgütün paralarının ve gizli belgelerinin saklanması için özel yapıldığı düşünülüyor. Emniyet ekipleri tarafından kasanın açılması ve kasadan sadece bilezikler ve birkaç tapu belgesi çıkması, himmet paralarının başka bir yerde saklanmış olabileceği düşüncesini akıllara getiriyor.

Bolu Sri Lanka’ya bağlı

Örgütün para kaynakları yavaş yavaş ortaya çıkarken, Bolu’nun Sri Lanka’ya bağlı olduğu ve Bolu’da toplanan paraların Sri Lanka üzerinden Amerika’ya gönderildiği tahmin ediliyor. Örgüt üyelerinden ve Bolu’da örgüte bağlı esnaflardan her ay büyük miktarda toplanan paraların, 15 Temmuz darbesiyle ilimizden çıkartılamadığı ve saklandığı düşünülürken, önceki dönemlerde bu paraların bir kısmının dikkat çekmemesi adına örgüt üyesi olan kişilerin akrabaların evinde saklandığı iddiaları konuşulmaya başlandı. Operasyonların sağlıklı gitmediği Bolu’da dışarda kalan kripto FETÖ’cilerin himmet paralarını farklı yatırımlarda kullanarak aklama ihtimalinin olduğu düşünülüyor.

1 yorum yapılmış
  • taylan
    9 Ekim 2016 • 16:17
    Eğer benim adim taylansa ve ohal den sorumlu vali yardimcimiz mustafa Özsoy bu isin basindaysa bırakın paraları bulmayı fetöyü amerikadan dahi getirir...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.