VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN'DAN ERCOŞKUN İÇİN SENET İDDİASI

17 Ekim 2016

...............................

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun arasındaki FETÖ’cü kavgası farklı bir boyut kazandı. Özcan, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, Ali Ercoşkun’un da ortağı olduğunu iddia ettiği KY Yapı’nın senet dökümünü göstererek, “Şirket kayıtlarında  ‘Cemaate yardım’ adı altında 3 farklı senet çıkıyor” dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un geçtiğimiz günlerde Tanju Özcan ile ilgili “FETÖ’cülerin oylarıyla milletvekili oldu” sözlerine karşılık parti binasında basın toplantısı düzenleyen Tanju Özcan çok sert açıklamalarda bulundu. FETÖ ile aralarının hiçbir zaman iyi olmadığını belirten Özcan, geçmişte bu yapı ile ilgili söylediği sözleri bir kez daha hatırlattı.

FETÖ’YE LAF ETTİK DİYE ALİ BEY BİZİ GEÇMİŞTE KINAMIŞTI

AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun’un kontrolünü kaybettiğini ve tuhaf tuhaf açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Tanju Özcan, “Şimdi çıkmış utanmadan benim FETÖ’cülerin oylarıyla seçildiğimi iddia ediyor. Allah akıl fikir versin. Bizim bu yapıyla ilişkilerimiz hiçbir zaman iyi olmadı. Ben şahsen il ve ilçe başkanıyken defalarca uyardık. Milletvekili olduktan sonra bu yapıyla ilgili basın açıklamalarım ortada. Ali beyin FETÖ aşkı çok önceden başlamış. 2010’da bir referandum yaptık. O referandum öncesinde bir açıklama yapmışım ve Ali Bey de bana cevap vermiş. ‘AKP, HDP ve Fethullah Gülen Cemaati aynı safta’ demişim. Hepsi “evetçi” bunların demişim. Benim bu söylediklerime karşı Ali Ercoşkun, “Sayın Özcan o kadar şaşırmış bir durumdadır ki; Fethullah Gülen hoca efendi cemaatine dil uzatmaya cesaret etmiş. Sırf referandumda evet dediği için böyle değerli bir hoca efendiye dil uzatmasını şiddetle kınıyorum. Herkes haddini bilsin” demiş. Yani FETÖ’ye laf söylediğimiz için bizi şiddetle kınamış. Buna benzer çok sayıda açıklamaları var” şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ’A KADAR TEK BİR ELEŞTİRİ YAPMAMIŞ

Ali Ercoşkun’un 17-25 Aralık’tan önce de milletvekili olduğunu fakat meclis kürsüsünden bir kez olsun FETÖ ile ilgili eleştirisel bir konuşma yapmadığını belirten Özcan şunları söyledi:

17-25 Aralık sonrasında Ali Bey’in FETÖ ile ilgili TBMM’de tek bir eleştirisi var mı? Kayıtlar açık, 15 Temmuz’a kadar FETÖ ile ilgili tek bir eleştirisi yok. 15 Temmuz’dan sonra da kahraman kesilmiş, vay efendim Tanju Özcan demokrasi meydanlarına niye gelmedi diyor. Demokrasiyi içine sindirmemiş insanlarla aynı karede olmam dedim. Demokrasi meydanlarına katılmayanları incelemenize gerek yok onlardan FETÖ’cü çıkmaz. Asıl oraya katılıp en önde olan, daha düne kadar Ali Ercoşkun gibi Fethullah Gülen Hocaefendi deyip şimdi küfür edenleri inceleyin demiştim.

TUTUKLANANLARIN ONUN ARKADAŞLARI OLMSASI TESADÜF MÜ?

Ali Ercoşkun uzun süredir Bolu’da siyaset yapıyor. Üst düzey FETÖ’cü diye gözaltına alınan ve tutuklanan kişiler arasında benim arkadaşım yok ama Ali Ercoşkun’un arkadaşları tutuklanıyor. Acaba bu tesadüf mü yoksa Ali beyin bu yapıyla ilişkilerinin yoğunluğundan mı kaynaklanıyor.

Ali beyin Amerika’ya ziyaretlerini hatırlıyoruz. Gittiğinde FETÖ’yü ziyaret etmiş mi heyet olarak ya da tek başına? 17-25 Aralık sonrasında Ali Ercoşkun bu yapıyla ilgili eleştirisel konuşma yapmamış. Neden 15 Temmuz’a kadar susmuş? Tutuklanan üst düzey bürokratların tamamında Ali Ercoşkun’un icazeti var. Bakanlık buraya birini gönderirken iktidar milletvekiline soruyor. Onun onayını alarak gönderiyor. Peki, bu kadar üst düzey kamu görevlisi gözaltına alındı, hepsi de Ali beyin zamanında. Nereden bulmuş bunları, kimler kendisine bu konuda olumlu görüş bildirmiş?

ERCOŞKUN FETÖ’YE HİMMET TOPLAMIŞ MI?

Ali Ercoşkun FETÖ denilen yapıya geçmişte himmet adı altında para toplamış mı? Veya bu yapıya ortağı bulunduğu şirketler vasıtasıyla para aktarmış mı? Bu soruyu özellikle sordum. Bakın elimde bir çıktı var. KY Yapı diye bir şirket var, Ali bey bu şirketin ortağı mı değil mi? Ortağı olduğunu ben biliyorum. Hadi miladı 17-25 kabul edelim. Bu tarihlerden sonra cemaate yardım senedi diye 3 adet senet şirketin kayıtlarında çıkıyor. Bu sorulara ya cevap versin ya da ben geçmişte hata yaptım, ben de sayın cumhurbaşkanı gibi kandırıldım desin ve otursun oturduğu yerde.

2 yorum yapılmış
  • Doru
    17 Ekim 2016 • 10:02
    Akp hükümetinde ve illerde ki belediye ve teşkilatlardaki kişilerin yüzde doksanı fetocu dur. Benim görüşüm fakat Türkiye genelinde ya akp den ayrılmış iş adamları yada arkasında akp desteği azalmış kişiler atıldı iş yerlerine el koyuldu. Gerçek fetocular hala geziyor iş yerleride çalışıyor
  • evhanm
    17 Ekim 2016 • 10:10
    söylediklerin. çok doğrudur
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.