VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÜÇÜK KIZIN MEKTUBUNA MEKTUPLU YANIT

29 Kasım 2016

....................

Bolu Sakarya Ortaokulu 8-C Sınıfı öğrencisi Rana Meryem Öztürk’ün, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ için yazdığı mektuba Başkan Yılmaz’da bir mektupla cevap verdi. 

  Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Sakarya Ortaokulu 8-C Sınıfı öğrencisi Rana Meryem Öztürk’ün 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için kendisine yazdığı mektuba cevap verdi. Bolu Belediyesi Basın ve Yayın Birim Sorumlusu Ayşe Atılgan’ın bizzat okula giderek Okul Müdürü İsmail Şener’e teslim ettiği mektup daha sonra okul müdürü tarafından Rana Öztürk’e iletildi.

“TEK MİLLET TEK YÜREK OLDUK”

Mektubu aldıktan sonra duygu dolu anlar yaşayan Rana, hemen mektubu açarak Başkan Yılmaz’ın kendisine neler yazdığını heyecanla okudu. Başkan Yılmaz, yazdığı mektupta, “Öncelikle 15 Temmuz Şehitlerimize yazmış olduğun mektup beni çok duygulandırdı ve bir o kadar da gururlandırdı.  Okumuş olduğum mektubunla, ne kadar güzel bir neslimizin olduğunu bir kez daha gördüm. Teşekkür ederim kızım sana. Sevgili kızım, senin de mektubun da belirttiğin gibi, 15 Temmuz’da gördük ki ‘Demokrasi Milletindir, darbe hainin işidir’ Destanlar yazmış bu güzel millet 15 Temmuz’da sadece ülkemize değil dünyaya da gücünü göstermiştir. Tankların önüne, kurşunların önüne canını siper etmiştir. Ay yıldızlı bayrağın altında; Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla aynı tankın önüne atladık. Ne güzel ifade etmişsin ‘Sokağa çıkarken siz biz yok. Tek millet var dedik’ Evet tek millettik. Kenetlenmiştik birbirimize. O gece, o kara gecede sokağa çıkan, canını siper eden vatan evlatlarımız, Ulubatlı Hasan’dı, Sütçü İmam, Seyit Onbaşı’ydı” ifadelerini kullandı.

“GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM”

Yılmaz, mektubuna şu sözlerde devam etti;

Sevgili kızım, 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizi, sizler var oldukça senin gibi yüreği büyük neslimiz oldukça unutmayacağız ve unutturmayacağız. Seni yüreğinden ve kaleminden dolayı kutluyor, gözlerinden öpüyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.