VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

15 TEMMUZ GECESİ YAŞANAN AKIL ALMAZ OLAYLAR...

2 Şubat 2017

........................

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Bolu 2'nci Komando Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer ile 2'si tutuklu, 7'si tutuksuz 9 asker hakkında hazırlanan iddianame, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Bolu'da yaşananları ortaya koydu. İddianamede Bolu ve Düzce Sıkıyönetim Komutanı olarak adı geçen Tuğgeneral Güneşer'in, 15 Temmuz gecesi iki kentin vali ve belediye başkanlarının görevden alınması, gerekirse gözaltına alınmaları talimatı verdiği, tugayda Bolu Valisi Baruş'un alınması için 10 kişilik özel ekip oluşturulduğu belirtildi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturmada 3'ü tutuklu 10 asker hakkında, 'Anayasayı ihlal' ve 'terör örgütüne üye olmak' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Tutuklu askerler Bolu 2'nci Komando Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Yarbay Veli Ceylan, Yüzbaşı Nuri Kıyak ile tutuksuz sanıklar Yüzbaşı M.G, Üsteğmenler İ.A., M.G., V.S., B.C., Teğmen Ü.B. ile emekli astsubay A.Ü. hakkında hazırlanan 70 sayfalık iddianame Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

'LOJMANLARA YAKLAŞANIN BEYNİNİ ALIRIM'

İddianamede, darbe girişimi gecesi Hakkari'de görevde bulunan Tuğgeneral Güneşer'in, Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya'yı telefonla aradığı, Kızılkaya'nın Bolu Valiliği'nde toplantı halindeyken hoparlörü açarak Güneşer ile konuştuğu bilgisine yer verildi. Toplantıda bulunanlar tarafından tutanak altına alınan görüşmede Tuğgeneral Güneşer'in, "Sokakları sakinleştir, insanları evlerine gönder" talimatı verdiği, Kızılkaya'nın ise "Sokaklar heyecanlı, 7-8 bin insanı evlerine göndermek zaman alır, askeri lojmanlarda bir sorun olmaması için bir ekibi oraya gönderdim" cevabını verdiği, Güneşer'in bunun üzerine, "Ben sıkıyönetim komutanı olarak emrediyorum. Halkı evlerine gönder. Lojmanlara yaklaşanın beynini alırım" dediği belirtildi.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANLARINI ALIN TALİMATI

İddianamede Tuğgenaral Güneşer'in İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz'ı da arayarak Vali ve belediye başkanına işten el çektirmesini, gerekirse gözaltına almalarını istediği, İl Emniyet Müdürünün de askerin emrine alınması talimatını verdiği bildirildi. Tuğgeneral Güneşer'in, Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvener'i de arayarak, "Valiyi hemen görevden alıyorsun. Yerine sen otur. Belediye başkanı kim orada? Ak Partili'dir. Onu da hemen al. CHP İl Başkanını belediye başkanlığı makamına oturt. Emniyet müdürünü görevden al, oraya da şube müdürlerinden birini koy. Ertesi gün oraya geleceğim. Ben gelene kadar oraya sahip ol" şeklinde emir verdiği iddianamede yer aldı.

'TUGAYDAN ASKERLERLE ÇIK'

Tuğgeneral Güneşer'in, Hakkari'de bulunduğu süre içinde 2'nci Komando Tugay Komutan vekili olarak görev yapan Albay Cahit Tirindaz'ı da arayıp, "Sıkıyönetim ilan edildi. Ben sıkıyönetim komutanıyım. Ben gelene kadar gerekli hazırlıkları yap. Bolu valisi ve belediye başkanının yerine görevlendirilecek isimleri araştırın. Özellikle MHP ve BBP kökenli olabilir. Türker Albay emrime uymazsa gerekirse onu derdest et. Aziz Albay, Türker Albay'ın devresi olduğu için onun yanında yer alabilir. Onu da dikkate alma. Hazırlıklara devam et. Saat 03.00'te tugaydan sıkıyönetim direktifi kapsamında askerlerle çık" dediği iddiası iddianameye yansıdı.

VALİ İÇİN 10 KİŞİLİK ÖZEL MANGA

İddianamede Tuğgenaral Güneşer'in, General Eşref Bitlis Kışlası'nda bulunan askerleri darbe amacıyla dışarıya çıkarması için emir verdiği ileri sürülen tutuklu sanıklardan Yarbay Veli Ceylan'ın, bu talimatları yerine getirmek için hazırlık yaptığı belirtildi. Yarbay Ceylan'ın, Tugay Komutanlığı içerisinde bulunan haber merkezine gelerek sıkıyönetim emrini okuduğu daha sonra da tüm personeli 'Acil' koduyla tugaya çağırarak topladığı bilgisinin yer aldığı iddianamede, askerlere silah ve mermilerin dağıtıldığı, araçların çıkmaya hazır hale getirildiği belirtildi. Bolu Valisi Aydın Baruş'u almak için Tugay Komutanlığı bünyesinde 10 kişilik özel bir ekibin hazırlandığı da iddianameye yansıdı.

 

1 yorum yapılmış
  • Anonim
    27 Eylül 2017 • 06:40
    Ben de habercisiydim yüzbaşı kıyagın olayların içindeydim neden biz mermi görmedim dağıtılacaktı dışarı çıkılmayacak dendi ve hepimizi yemek haneye aldılar sabaha kadar bekledik yalan haberlerle milleti kandırmayın tuğgenaral haindir diğerleri haindir . Yüzbaşı nuri kıyak ın tek suçu o gün nöbetçi anir olmasıdır ve bunların yüzünden adamın başı yanıyor kahpeler kimse üstlenmiyor. Askerlik yapan bilir üst emrettimi alt yapar kahpeliği yüzbaşıya yapt
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.