VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YÜZBAŞIDAN SİVİLLERE ATEŞ EDİN TALİMATI

2 Şubat 2017

........................

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı’nda Topçu Taburu Komutan vekili ve Tugay Nöbetçi amiri olan Yüzbaşı Nuri Kıyak’ın 15 Temmuz gecesi askerlere, “Bolu ve Düzce bizim sorumluluğumuzda, yolları tutacağız. Dışarı çıktığımızda emir verilirse ateş edeceksiniz, emirlere itaat edeceksiniz, Ankara'ya gidebiliriz, gerekirse sivillere de ateş edebilirsiniz” dediği iddia edildi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturmada 3'ü tutuklu 10 asker hakkında, 'Anayasayı ihlal' ve 'terör örgütüne üye olmak' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Tutuklu askerlerden Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı’nda Topçu Taburu Komutan vekili ve Tugay Nöbetçi amiri olan Yüzbaşı Nuri Kıyak hakkında hazırlanan iddianamede çok ifadelere yer verildi.

TÜM PERSONEL GÖREVE ÇAĞRILDI

Nuri Kıyak’ın 15 Temmuz gecesi saat 22.45 sularında haber merkezinde görevli uzman çavuşun MEDAS isimli sistem aracılığıyla Tugaya gelen sıkıyönetim direktifi konulu yazıyı şüpheliye getirdiği, şüphelinin konuyu Tugayın Kurmay Başkanı Veli Ceylan ile görüştüğü ve ilettiği, bilahare tüm personeli göreve çağrıldığı belirlendi.

WHATSAAP GRUBUNDAN ÇAĞIRMIŞ

Kıyak’ın tüm izinli ve istirahatli personel de dahil olmak üzere hepsinin içtima alanına toplanması için Whatsapp grubundan çağırdığı, ulaşılamayanlar içinde personelden yardım aldığı, KOKTOD düzenine geçilmesini emrettiği ve bunun için uğraş verdiği, rütbeli personeli toplayarak, ‘Türk Silahlı Kuvvetlerinin yönetime el koyduğunu ve gelen emirler doğrultusunda hareket edileceğini’ emrettiği iddianamede yer aldı.

“SİVİLLERE DE ATEŞ EDEBİLİRSİNİZ”

İddianamede ayrıca, Nuri Kıyak’ın içtima alanında askerlere, “Silahlanın, gerekirse de deponun kilidini patlatın. Araçları garajdan içtima alanına çıkartın. Emir gelip de, dışarı çıkarsak kimseye acımayın.  Dışarı çıkacağız, Bolu ve Düzce bizim sorumluluğumuzda, yolları tutacağız. Dışarı çıktığımızda emir verilirse ateş edeceksiniz, emirlere itaat edeceksiniz, Ankara'ya gidebiliriz, gerekirse sivillere de ateş edebilirsiniz" sözleri yer aldı.

“BU KADAR ADAMLA YAPAMADILAR”

Nuri Kıyak’ın 15 Temmuz gecesi darbenin gerçekleşmemesi üzerine ‘Bu kadar adamla bir darbe bile yapamadılar’ diyerek sitem ettiği iddia ediliyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bolu 2'nci Komando Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer ile 2'si tutuklu, 7'si tutuksuz 9 asker hakkında soruşturma devam ediyor. 

1 yorum yapılmış
  • Anonim
    27 Eylül 2017 • 06:35
    O gece ben habercisiydim yanındaydım adam kumpasa geldi öyle birşey demedi ben konuştuklarının hepsini harfiyyen biliyorum yüzbaşı nuri kıyak tamamen albaylaron oyunuyla içeride yalancı köpekler adamın başını yaktılar o öyle bir insan olsa ondan önce ben sıkardım
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.