VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

OKUL MÜDÜRÜ KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

6 Şubat 2017

....................

Bolu'nun Seben İlçesi'nde bulunan Seben Çok Programlı Lisesinde 10 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Okul Müdürü M.S., bir baba ve dede şefkatiyle öğrencilerine yaklaştığını, tayin olduktan sonra okuldaki bir kısım idareci ve öğretmenin kendisinden rahatsızlık duyduklarını  söyleyerek kendini savundu.

Bolu Takip Gazetesinden Ebru Eyvazoğlu'nun özel haberine göre, Bolu'nun Seben İlçesi'nde bulunan Seben Çok Programlı Lisesine 47 gün önce müdür olarak atandıktan sonra, okuldaki 10 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen M.S. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarılarak ifade verdi. 10 öğrencinin aynı zamanda Seben İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi vermesiyle olayın ortaya çıkması üzerine, M.S. polis tarafından Aralık ayında gözaltına alınmıştı.

İŞTE İDDİALAR

İddiaya göre M.S.’nin okuldaki 10 kız öğrenciye odasında cinsel tacizde bulunduğu, elle taciz ettiği öğrencilere çeşitli hediyeler verdiği, birisine üzerinde, 'Seni seviyorum' yazılı kupa bardak hediye ettiği ileri sürüldü.

“OKULA GELMEMDEN DİĞER İDARECİLER RAHATSIZ OLDULAR”

39 yıllık eğitimci olduğunu söyleyen M.S., hakkındaki suçlamaları reddederek, “Öğrencilerimle olan ilişkilerimde baba ve dede şefkati dışında kesinlikle cinsel saik içeren davranışlar içerisinde bulunmadım. Niçin hakkımda bu tarz beyanlarda bulunduklarını bilemiyorum. Ben çalıştığım yere olay öncesinde henüz gelmiştim. Yaklaşık 47 gün kadar çalıştıktan sonra hakkımda bu iddialar ortaya atıldı. İddiaların sebebini tam olarak bilemiyorum. Çocuklarla aramda böyle bir şeyi gerektirecek herhangi bir neden yoktur. Fakat okulda bulunan diğer idareci ve eğitimcilerin benim olayım gerçekleştiği okula tayinim nedeniyle rahatsız olduklarını ve bir hazımsızlık yaşadıklarını görmüştüm.  İddiaların bununla ilintili olabileceğini düşünüyorum. Hakkımdaki suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Suçsuzum, beraatime karar verilmesi talep ediyorum” dedi.

“ODAMDA KAMERA OLDUĞUNU BİLİYORDUM”

Çocuğa cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan M.S., öğrencilere tacizinin odasındaki güvenlik kamerasına yansıdığı iddia edilmiş ve M.S.'nin kendisinden önceki müdür tarafından odaya konulan güvenlik kamerasından haberi olmadığı belirtilmişti. Odasındaki kameradan haberi olduğunu söyleyen M.S., “Ben odamda kamera olduğunu biliyordum. Görüntülerdeki şahıs da benim. Ancak öğrencilerle olan ikili iletişimlerimin cinsel saikle gerçekleştirildiğine yönelik iddiaları kabul etmiyorum. Ben yalnızca çocuklarıma ve torunlarıma davrandığım gibi öğrencilerime de yakınlık göstermek istemiştim” dedi.

PROMOSYON BARDAĞI ÖĞRENCİSİNE VERMİŞ

Bazı öğrencilere hediye alıp almadığı sorulan M.S. “Ben kimseye özel olarak hediye almadım. Yalnızca alışveriş yaptığım yerden promosyon bir bardağı yurtta kaldığını bildiğim bir öğrenciye kullanması niyeti ile vermek istedim. Olay bundan ibaret” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN HEPSİ ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Öğrencileri ile telefon yoluyla iletişim kurduğu iddialarını da yalanlayan M.S. “Öğrencilerimle telefonla doğrudan iletişime geçmedim. Yalnızca mağdurlardan İ.A.’nın telefonunu stajı ile alakalı hususta kendisi ile konuşmak için bir kez aramıştım. Bir kısım öğrencileri telefonlarından özel olarak aradığım ve mesaj yoluyla kendileri ile iletişime geçmeye çalıştığım yönündeki iddiaları kabul etmiyorum” diyerek reddetti. Mağdur öğrenciler de duruşmaya katılarak şikayetçi olduklarını yinelediler. Duruşma 28 Şubat 2017 tarihine ertelendi.

 

3 yorum yapılmış
  • esraakman
    6 Şubat 2017 • 08:27
    sen nasil birisin ya o kucucuk kizlardan ne istedin allah senin bin belani versin.Bizde seben lisesinde buyuduk okuduk bu olay gibi bi olay görmedik.
  • Mertmert
    6 Şubat 2017 • 09:58
    Ben inanmıyorum metin hocayı tanırım öyle bir insan degil kesinlikle iftira atılıyor
  • zgrinsan
    7 Şubat 2017 • 15:30
    Tamam da arkadaslar adamm kac yıılık öğretmen olsa 39 seneden beri cikar herhalde simdi mi ortaya cıktı yazık ya böyle iftara atanlara
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.