VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN YILMAZ BALIK ÖLÜMLERİYLE İLGİLİ KONUŞTU

12 Eylül 2017

.........................

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Büyüksu Deresi’nde telef olan balıklarla ilgili, “Balıkları biz tekrar yaşatırız. Büyük suda balık yaşadığını herkes kabul etti ya onun için balıkların ölmesi gerekiyormuş. Yaşarken kabul ettiremedik demek ki ölünce yaşadığını kabul ettirmiş oluyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, balık ölümlerinin yaşandığı Büyüksu deresinde su kenarında havasız kalan balıkların öldüğünü söyleyerek, “Balık yaşamıyor denilirken balık ölümleri bana soruluyorsa demek ki çok büyük bir aşama kaydettik” dedi.

“BÜYÜKSU DERESİNDE ARTIK ÇOK CANLI YAŞIYOR”

“Allaha binlerce şükür ki Belediye Başkanı olduğumda Büyüksu’da canlı yaşama şansı yoktu. Ben Büyüksuda çocukluğumda balık tutar yüzerdim. Gelecekte de balık tutacak ve yüzecek hale Büyüksu’yu getireceğim dediğimde dalga geçilen adam olmuştum. Hatta bir ara basındaki arkadaşlarla orda balıkları tutulduğunu göstermiştim yalan haber yapıldı diye kıyamet kopmuştu. Bolu’da Büyüksu’da balık yaşamıyor yalan söylüyorlar diye. Şimdi Büyüksuda balık yaşamıyor denilirken balık ölümleri bana soruluyorsa demek ki çok büyük bir aşama kaydettik. Allaha binlerce şükür büyük su artık canlıların yaşadığı doğal bir su haline dönüştü. Bunda dolayı da son derece mutluyuz.”    

“BALIKLARI BİZ TEKRAR YAŞATIRIZ”

“Büyüksu Deresi’nde gelecekte çok daha farklı konumlara gelecek. İnşallah büyük su projesi yapılacak. Yapıldıktan sonra da Türkiye’de ve Dünya’da anılan bir proje haline dönüşecek. Şu an alt yapı çalışmaları yapılıyor ve şu an büyük su projesi bir anda yapılmaya başlanıyor. Tabi iş makinaları geliyor orada kanalı yapıyor yaparken suyu bir tarafa öbür tarafa verirken de bazı yerlerde ufak tefek balık zayiatlarımız oluyor. Hiç olmasını istemiyoruz ama şartlar gereği bunlar yaşanacaktır. Çünkü suyun içinde çok balık var. Eğer siz suyu bir yerden bir yere kanalize etmek isterken bu su kenarında olan havasız kaldıkları bazı balıklar ölecektir. Balıkları biz tekrar yaşatırız. Kimse bundan müsterih olmasın ama Büyük suda balık yaşadığını herkes kabul etti ya onun için balıkların ölmesi gerekiyormuş. Yaşarken kabul ettiremedik demek ki ölünce yaşadığını kabul ettirmiş oluyoruz. Böyle kötü bir benzetme ile anılmak istemezdik ama buna da şükrediyoruz. İnşallah Büyük su gerçek nesline doğru kavuşacak ve ondan sonra da herkes sadece Bolu değil Dünya Büyük su projesinden bahsedecek diye düşünüyoruz.”

Haber - Aslı Akış - Köroğlu Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.