VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

30 BİN YENİ BYLOCK LİSTESİ TESPİT EDİLDİ

9 Ekim 2017

.......................

Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Dairesi, kendisine ulaştırılan ByLock veri tabanı üzerindeki bilgileri farklı geri getirme programlarıyla bir kez daha inceledi. Yapılan ikinci incelemede, 30 bin yeni User İD daha tespit edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Litvanya'daki bir servis sağlayıcı üzerinde yaptığı "dijital operasyon" sonrasında ortaya çıkarılan ByLock, pek çok FETÖ'cünün yakayı ele vermesinde etkili oldu.  Siber suçlarla mücadele eden uzmanların çalışmalarıyla ByLock'un sadece FETÖ'nün akıllı cep telefonlarında kullandığı iletişim sistemi olduğu anlaşıldı. FETÖ'nün organize ettiği başarısız darbe girişimiyle birlikte ByLock üzerindeki çalışmalar daha da yoğunlaştı. MİT ve emniyet ile savcılıkların çalışmalarıyla, ByLock kullanan binlerce FETÖ mensubu hakkında yargılama süreci başladı.

MİT VERİLERİ SAVCILIĞA TESLİM ETTİ

ByLock'u akıllı telefonlara indirmek ve kullanmanın FETÖ'yle bağlantılı suç olduğu yönündeki Yargıtay kararı sonrasında, ByLock'la ilgili FETÖ merkezli farklı tartışmalar yaratılarak soruşturmalar "sulandırılmaya" çalışıldı. Tartışmalar özellikle MİT'in yaptığı operasyonda elde edilen verilerin "adli delil" olarak kullanılamayacağı yönünde yoğunlaştı. Bunun üzerine, MİT elindeki tüm verileri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletti.

Kaynak – Oda TV

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.