VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KAMP ALANININ SAHİBİ O GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ KONUŞTU

12 Ekim 2017

.....................

Bolu’nun Mengen İlçesi’nde müstecir tarafından işletilen Şirinyazı Göleti Kamp ve Piknik Alanı’nda hafta sonu kamp yapan grubun arkada bıraktığı çöpler bölgede kirliliğe yol açtı. Kamp alanını işleten Turgay Kahraman, 2-3 bin katılım beklenen kampa yaklaşık 8 bin kişinin gelmesiyle çöp sorununun ortaya çıktığını savundu. Ancak biz soruyoruz, kamp alanı sahibi kendine göre haklıdır ama, kamp yapan grup çöpleri böyle mi bırakması gerekiyordu?

İnterrail Türkiye ve Camprail’in, ilçeye bağlı Bürnük Köyü Mevkii’ndeki Şirinyazı Göleti Kamp ve Piknik Alanı’da düzenlediği kampa yaklaşık 8 bin kişi katıldı. 2 gün süren kamp ardından gölet etrafında bırakılan çöp yığınları kirliliğe yol açtı. Yağmur ve rüzgarın etkisiyle çevreye dağılan çöplerin oluşturduğu kirlilik tepki çekti.

ÇÖP BİDONLARI YETERLI GELMEMİŞ

Orman Genel Müdürlüğü’nün 25 yıllığına kiraladığı kamp alanının işletme sorumlusu Turgay Kahraman, 2-3 bin katılım beklenen kampa yaklaşık 8 bin kişinin katılmasıyla çöp sorununun ortaya çıktığını savundu. Kahraman, alana koydukları 16 çöp bidonu ve 2 römorkun yeterli gelmediğini anlatarak, şöyle dedi:

"Kampa katılım yoğun olunca belediyeden 15 konteyner istedik. Ancak belediye vermedi. Bizim aldığımız önlemler de yeterli olmadı. Kamp yapan grubun da yapacak bir şeyi yok. Koyduğumuz tüm bidonlar ve römorklar doldu. Onlar da çöp poşetlerinin içinde alanda çöpleri bırakmak zorunda kaldı."

BÜTÜN MENGEN ESNAFI PARA KAZANDI

Alanın temizliğinden işletmeci olarak kendilerinin sorumlu olduğunu ifade eden Kahraman, "Pazartesi yağmur yağdığı için temizlik yapamadık. Salı başladık. Dün ve bugün devam ediyoruz. Bugün tamamen bitmiş olacak. Burada sadece biz para kazanmadık. 8-9 bin kişi geldi 2 gün kaldılar tüm Mengen esnafı kazandı" diye konuştu.

İŞLETMEYE UYARI

Mengen Orman İşletme Müdürü Hüseyin Şahiner ise "Kamp yapan grubun kalabalık olması nedeniyle Pazar günü sonunda çöpler yığılmaya başladı. Daha önceden de burada kamp yapılıyor. Çöp olacak ama sonuçta temizleniyor. Ama burada katılımın yoğun olması ve temizliğin gecikmesi sorun oluşturdu. Biz işletmeciye gerekli uyarıları yapıp, son duruma bakarak gerekirse cezai işlem de yapacağız" diye konuştu.

  • KAMP ALANININ SAHİBİ O GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ KONUŞTU
  • KAMP ALANININ SAHİBİ O GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ KONUŞTU
  • KAMP ALANININ SAHİBİ O GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ KONUŞTU
  • KAMP ALANININ SAHİBİ O GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ KONUŞTU
2 yorum yapılmış
  • meryeilda
    12 Ekim 2017 • 10:36
    Valla güzel gardaşlarım oraya gelek insanlardan benim mekanından da geçti organizasyon yapanlar ınternet üzerinden toplandılar ama çevre doğa onlara boş
  • numan
    13 Ekim 2017 • 08:09
    aşna fişne için oradalar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.