VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ANNE ADAYLARI İÇİN MUHTEŞEM BİR OKUL

25 Ekim 2017

.....................

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İzzet Baysal  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Ünitesi bünyesinde oluşturulan 'Gebe okulu' törenle açıldı. Okulda anne adaylarına ve eşlerine, hamilelikte beslenme, egzersiz, doğum çantasının hazırlığı, normal doğumda kasılmalarla baş etme yolları, anne sütünün önemi, etkin emzirme yöntemleri ve bebek bakımı gibi konularda anne adaylarına bilgi verilecek.

Anne adaylarını bilinçlendirmek amacıyla kurulan okulun açılışında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ata Topçuoğlu, dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu tür projelerin uygulandığını söyledi. Topçuoğlu, "Uzun gebelik sürecinde anne ve baba adaylarının yaşadığı bir takım sorunlar oluyor. Neyin normal değişiklik, neyin normal dışı değişiklik olduğunu tanımaları ve doğum sürecine katkıları ya da aileye yeni katılan bireyle beraber bu sürecin daha bilinçli bir şekilde kabullenilmesi ve atlatılması konusunda kendimize düşeni yapmak istedik. Bu projeyi hastanemize kazandırdık. Anne ve baba adaylarımızı hastanemize bekliyoruz" dedi.

OKULDA HER TÜRLÜ EĞİTİM VAR

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Okulda, gebelik dönemindeki kadınlara ve eşlerine, hamilelikte karşılaşılabilecek sorunlar, doğuma hazırlık, doğum süreci ve bebek bakımını içeren eğitimler verilecek. Ayrıca, hamilelikte beslenme, egzersiz, doğum çantasının hazırlığı, normal doğumda kasılmalarla baş etme yolları, anne sütünün önemi, etkin emzirme yöntemleri ve bebek bakımı gibi konularda anne adaylarına bilgi verilecek. Ücretsiz olan gebe okulunda anne adaylarına psikolojik destek de sağlanacak. Hamile kadınlar 20 aylıkken gebe okuluna başvurup, doğuma kadar haftanın 1 günü okulda eğitim görebilecek. Eğitimden baba adayları da faydalanabilecek.

  • ANNE ADAYLARI İÇİN MUHTEŞEM BİR OKUL
  • ANNE ADAYLARI İÇİN MUHTEŞEM BİR OKUL
2 yorum yapılmış
  • yleya
    25 Ekim 2017 • 15:19
    zaten Bolu ya en lazım olanda buydu..acaba kaç para harcandı bu çok möhüm proje için birde onu duyalım..ninelerimizde bu okullara giderek doğurmuşlar hep zaten..la havle...
  • oknemli
    27 Ekim 2017 • 02:03
    evet kesinlikle çok gerekli bir okul olmuş ki buna katılan bir anne olarak bilinçli bir doğum süreci geçirdim.fakat aynı eğitimin kendi personelinize de verilmesi gerektiğini düşünüyorum.doğumhanede görevli ebe ve hemşireler neden bu kadar duyarsız, doğum yapan anne bu kadar ağrı çekerken onların küme halinde oturup kahvelerini yudumlamaları ne kadar normal(ki anneye sezeryana girme ihtimalin var diye bir damla su verilmezken)suni sancıyla doğum yapmak yaptırılmaya z
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.