VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ERKEKLERDEN KADINLARA DESTEK

25 Kasım 2017

.......................

Bolu’da, Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde yapılan yürüyüşe katılan erkekler, "yalnız değilsiniz" pankartlarıyla yürüyüşe destek verdi.

Bolu'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Sabah saatlerinde Demokrasi Meydanı'nda başlayan yürüyüşe kadınların yanı sıra çok sayıda erkek de katıldı. Yaklaşık yüz kişinin katıldığı yürüyüş, bando ekibi eşliğinde İzzet Baysal Caddesi üzerinden Anıt Park'a kadar sürdü.

ERKEKLERDE DESTEK VERDİ

Kadına şiddete karşı yürüyüşe katılan erkekler, "yalnız değilsiniz", "hanımını döven, Allah'a ve Resulüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum", "kadına şiddete sıfır tolerans" sloganların yer aldığı dövizlerle destek verdi.

“İNANÇ DEĞERLERİMİZDE ŞİDDET YOKTUR”

Yürüyüş sonunda konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Timuçin Esen, "Kadınlar bir toplumu ayakta tutan kahramanlardır. Yapıları gereği erkeklerden daha az güçlü olan kadınlar her ne olursa olsun şiddeti kesinlikle hak etmemektedirler. Bizler kadına yönelik şiddetin her biçimini kınıyor ve dur diyoruz. Cinsiyete dayalı şiddet insan haklarının ihlalidir. Bizim medeniyetimizde ve inanç değerlerimizde şiddetin yeri yoktur. Şiddete karşı mücadelede her zaman sıfır toleransla yaklaşmalıyız. Kadına yönelik şiddetle tüm toplum olarak el ele mücadele edersek başarılı olabileceğimize inanıyoruz" dedi.

“YIKIMA KARŞI HEP DAHA İYİ OLAN…”

Esen'in ardından konuşan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise, "Biz kadınlar öfkeye karşı sevginin, çatışmaya karşı uzlaşının, hoşgörüye karşı hoşgörünün, yıkıma karşı hep daha iyi olan dönüşümün gücüyüz. Sahip olduğumuz bu güç bugün dünyanın en temel sorunlarından biri olan ayrımcılık ve şiddete karşı en büyük panzehirdir" şeklinde konuştu. 

  • ERKEKLERDEN KADINLARA DESTEK
  • ERKEKLERDEN KADINLARA DESTEK
  • ERKEKLERDEN KADINLARA DESTEK
  • ERKEKLERDEN KADINLARA DESTEK
  • ERKEKLERDEN KADINLARA DESTEK
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.