VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SEBEN, GÖLÜYLE UÇACAK...

13 Aralık 2017

......................

Bolu’nun gözde turizm merkezlerinden birisi olma yolunda hızla ilerleyen Seben ilçemiz, önümüzdeki yıllarda spor turizminde de kendisinden söz ettirmeyi hedefliyor. Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Seben Gölü’nün turizm konusunda ilçenin incisi haline gelmesiyle ulusal ve uluslararası su sporlarının cazibe merkezi olacağı belirtildi. Özbağ ayrıca, “Bizim ulaşımla ilgili sorunlarımız bittiğinde ilçeden göçle ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum” dedi.

Bolu’nun Seben İlçesi önümüzdeki yıllarda en fazla turist ağırlayan yerlerden birisi olmak için çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin 13 yıldır Belediye Başkanlığı’nı yürüten Süleyman Özbağ, Seben’in küçük bir ilçe olmasına rağmen çok fazla değeriyle birlikte kuvvetli bir ilçe olduğunu söyledi.

CİDDİ YATIRIMCILAR BEKLENİYOR

İlçenin en büyük değerlerinden birisinin Seben Gölü olduğunu ifade eden Özbağ, gölün olduğu bölgenin Turizm Gelişim Bölgesi ilan edildiğini fakat yargı boyutunun devam ettiğini söyleyerek, “Biz sadece orada farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Hem Türkiye’de hem de uluslararası boyutlarda böyle bir gölün var olduğunu, burada her türlü yatırım yapılabileceğine yönelik yatırımcıların dikkatini çekmek istiyoruz. Bu sene uluslararası kano yarışlarını aldık. Önümüzdeki sene ulusal oryantring yarışları olacak. Önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde ciddi yatırımların olacağını düşünüyorum. Bizim ciddi yatırımcıya ihtiyacımız var. Yargı süreci de olumlu sonuçlanır, güzel de planlama yapılırsa güzel günler bizleri bekler” dedi.

SEBEN OSMANLI’YA EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ

Seben’de bulunan Kaya Evleri’nin tarihi turizm açısından ilçenin başka önemli bir değeri olduğunu kaydeden Başkan Özbağ, “Seben’deki Kaya evleri Frig’lere kadar gidiyor ama yakın tarihte de Osmanlı imparatorluğuna ev sahipliği yapmışız. Prof. Dr. Halil İnalcık’ın ifadesine göre, Yıldırım Beyazıt’ın oğlu Çelebi Mehmet Amasya’da şehzadeyken gelip Seben’de saklanıyor. Solaklardaki tesislerimize de hocamızın ismini verdik. Bolu Belediyesi’nin hazırladığı salnamelerde de mevcut. Orta Asya’dan göçerken oraya ciddi bir Türk boyu geliyor ve kalıyor.

“DÜNYAYA DUYURACAĞIZ”

“Hemşerilerimin gelerek böylesi bir tarihi yeri görmelerini isterim. Bizim tesislerimizde de konaklayabilir, yeme içme gibi ihtiyaçlarını giderebilirler. Seben Türk tarihinde çok önemli bir yer ediniyor. Türk dünyasından çok sayıda sanatçı ve bilim insanı geldi. Onlar geldiğinde 15 gün burada kaldılar ve çok beğendiler. Biz bunu dünyaya duyuracağız. Nevruz etkinlikleriyle beraber duyurma çalışmalara başlayacağız.”

“GÖÇ, YOL SORUNUYLA BİRLİKTE ÇÖZÜLECEK”

“Bizim ulaşımla ilgili sorunlarımız bittiğinde ilçeden göçle ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum. Bizim eğitimle ilgili problemimiz kalmadı. Sağlıkla ilgili problemler yol sorunuyla çözülecek. Karayollarıyla ilgili projeyi çok yakından takip ediyoruz. Bir saat içinde hatta bir saatten kısa bir sürede Bolu’dan Seben’e ulaşım sağlanabilecek. Bu da göçle ilgili sorunu çözecek. Önümüzdeki yıl bunu tamamladığımızda problem kalmayacak. Göç sorunu tamamen ulaşıma dayalı bir sorun diye düşünüyorum.” 

  • SEBEN, GÖLÜYLE UÇACAK...
  • SEBEN, GÖLÜYLE UÇACAK...
  • SEBEN, GÖLÜYLE UÇACAK...
1 yorum yapılmış
  • Ahmetnen
    15 Aralık 2017 • 01:24
    Yazın sebene her hafta ailece giderdim balık tutar eylenirdik son 1 senedir jandarma izin vermiyor gölü kooparatife satmislar cokmu paraya ihtiyaciniz var nasil bi turist bekliyonuz hangi ziyaretci gelecek ilcenize
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.