VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“912 VATANDAŞIMIZI İSTİHDAM EDECEĞİZ”

18 Nisan 2018

.......................................................

Bolu İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın, Bolu’da İŞKUR tarafında Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 912 kişinin istihdam edileceğini bildirdi. Yalçın, “İlimizde 912 vatandaşımızı istihdam edeceğiz. 1 Eylül itibari ile iş hayatına başlayacaklar ve bu 6 ay süre ile devam edecek” dedi.

Türkiye İş Kurumu kendi resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı ilanlara göre Toplum Yararına Programları kapsamında farklı illerde istihdam etmek üzere çok sayıda personel ve işçi alımları yapıyor. Programla çeşitli kurumlara süreli işçi alımı yapılacağını ve işe yerleştirileceklerinin altını çizen Yalçın, amaçlarının, “Dezavantajlı gurupları iş sahibi yapmak ve kendilerine iş alışkanlığı kazandırmak” olduğunu söyledi.

“İL GENELİ KONTEJANIMIZ 912”

İŞKUR’un Toplum Yararına Programı kapsamında bu yıl Bolu’da 912 kişinin istihdam edileceği müjdesini veren Yalçın, “İlimizde 912 vatandaşımızı istihdam edeceğiz. 1 Eylül itibari ile iş hayatına başlayacaklar ve bu 6 ay süre ile devam edecek. Hangi kurumlarımızı istihdam edeceğiz? Öncelikle belediyelerimiz de bütün belediyelerimizde istihdamı sağlayacağız. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Müftülük, İl Özel İdareleri, Köylere Hizmet Götürme Birliklerinde, Kültür Turizm İl Müdürlüğü bu istihdamları gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Yalçın, programa müracaatların İŞKUR hizmet binalarının yanı sıra belediyelerde bulunan hizmet merkezleri ve internet adresinden yapılabileceğini kaydetti. Yalçın, “Başvurularımızı başlattık. Bu programlardan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız hafta sonuna kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze bizzat müracaat ederek başvurularını yapabilirler. İlçelerden müracaat etmek isteyen vatandaşlarımızın il merkezlerine gelmelerine gerek yok. Hangi kuruma müracaat etmek istiyorlar ise o kurumlara giderek ya da belediyelerimizde bulunan İŞKUR hizmet merkezleri yardımıyla müracaatlarını yapabilirler. İnternet kullanımını becerebilen vatandaşlarımız da internet üzerinden www.işkur.gov.tr adresinden ilgili programı seçerek müracaatlarını yapabilirler” dedi.

TYP’DEN KİMLER YARARLANAMAZ?

Bir farklılığımız var; bu geçişici işsizliğin önlenmesine dönük bir faaliyet olduğu için öncelikle müracaat etmek isteyen vatandaşlarımızın mutlaka işsiz olması lazım. Şu an çalışmıyor olması lazım. Çalışan işi olan vatandaşlarımız bu programlardan yararlanamaz. 35 yaş üstü erkekler ikinci önceliklidir. Müracaat olduğu sürece 35 yaş üstü erkeklerde bu programdan yararlanamazlar. Öncelikle amacımız dezavantajlı gurupları iş sahibi yapmak ve kendilerine iş alışkanlığı kazandırmak. İlimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

4 yorum yapılmış
  • Birisi123
    18 Nisan 2018 • 06:28
    Erken şeçim döneminden bu alımlar hepsi parti oyunları
  • Leyla
    18 Nisan 2018 • 12:49
    İş kura inanmıyorum.Çünkü biz müracat edeli 5ay oldu ama bir sonuç yok
  • Krolutorunu
    21 Nisan 2018 • 22:05
    Bunlar hep seçim için insan ları kandırıyorlar oy almak için
  • Zehra
    20 Nisan 2018 • 10:35
    Evet eşime de dönüş olmadı hiç
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.