VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZEL İDARE REKORA KOŞUYOR

20 Nisan 2018

...................

Haber - Bülent VELİOĞLU

Bolu İl Özel İdare Başkanı Yaşar Yüceer, “Bolu genel olarak 487 köy ve bin 250 mahalleye sahip. Bu bin 250 tane su deposu, bir o kadar şebeke, isale hattı demek. Bazı köylerde 2-3 tane isale hattı var. Bizim Bolu olarak susuz köyümüz yok. Ancak su sıkıntımız var” dedi.

Yüceer ayrıca, “Göreve geldiğimiz 2014 yılında 180 kilometre asfaltlama kapasitemiz vardı. Biz bu rakamı 300 kilometreye çıkarttık. 2017 yılında da 400 kilometrenin üzerinde asfalt attık. Bu çok ciddi bir rakam. Bu yıl asfaltlamada rekor kıracağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti’den İl Genel Meclis üyesi seçilen ve başkanlık görevinin 4’üncü yılını tamamlayan İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, hizmetlerinin üzerine her yıl daha fazlasını eklediklerini ve sürekli rekorlarını yenileme gayreti içinde olduklarını söyledi.

“400 kilometrenin üzerini hedefliyoruz”

Göreve geldikleri 2014 yılında 180 kilometre asfaltlama kapasiteleri olduğunu kaydeden Yaşar Yüceer,  “Bu rakamı 300 kilometreye çıkarttık. 2017 yılında da 400 kilometrenin üzerinde asfalt attık. Bu çok ciddi bir rakam. Dolayısıyla bu çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl yine 400 kilometrenin üzerinde asfalt atmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Susuz köyümüz yok ama su sıkıntımız var”

Sorumluluk alanlarındaki içme suları ile ilgili Bolu merkez ilçede 240 kilometre içme suyu borusu döşediklerini söyleyen Başkan Yüceer, vatandaşların suyu kullanımından kaynaklı bazı sorunlar yaşanabildiğini belirterek, “Bolu genel olarak 487 köy, bin 250 mahalleye sahip. Bu bin 250 tane su deposu, bir o kadar şebeke, isale hattı demek. Bazı köylerde 2-3 tane isale hattı var. Bizim Bolu olarak susuz köyümüz yok. Ancak su sıkıntımız var. Çünkü, yazın sıcak ve kurak gittiği dönemlerde vatandaşlarımız belki ihtiyaçtan dolayı bahçelerini suluyor. Bahçe sulandığı zaman köylerde evlerin birisi aşağıda birisi yukarıda olduğu için kot farkı oluşuyor. Aşağıdaki evler bahçe sularken yukarıdaki evler su bulamayabiliyor. Kışın da sularımız donmasın diye vatandaşlarımız en alçak yerdeki musluğu açık bırakıyor. Bir çok evde aynı anda yapıldığını düşünürsek yine kot farkından dolayı yükseklerde kalan evler su bulamıyor. Bu tür sıkıntılar var” şeklinde konuştu.

“Birlik ve beraberlik içinde hareket ediyoruz”

“Bu dönemki meclis olarak 2014 Nisan ayında göreve başladık. Her bir arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Daha fazla ve kaliteli hizmet verebilmek için çalışıyoruz. Bütün kararlarımız mecliste oy birliği ile alınıyor. Çünkü herkesin, iktidarın, muhalefetin derdi hizmet etmek. 2018 yılı bu dönemimizin son yılı. 2018’in 2017’ye göre daha başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü kendimizle yarışıyoruz. Rekorlarımızı sürekli yenileme gayreti içerisindeyiz. Bunları yaparken de bir lüks olarak değil de görev ve sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Vatandaşımıza hizmet için bu göreve seçildik. Birlik ve beraberlik halinde hareket ediyoruz.”

Göreve devam etmeyi düşünüyor musunuz?

“Şu an o konuyla ilgili hiçbir düşüncemiz yok. Çünkü ben çok uzun yıllardır bu işlerin içindeyim. Bu işler tamamen nasip işi. Yerinde ve zamanında doğru yerde olmak, varsa nasibin kendiliğinden gelir. Yoksa ne yaparsan olmaz. Asıl düşündüğümüz şey, biz 2014’den 2019’a kadar bu işlerde sorumluluğumuz var. Son güne son ana kadar sorumluluğumuzu mümkün olduğu kadar en iyi şekilde yapabilmenin gayreti içindeyiz. Onun dışında nasip. Böyle bir düşüncemiz de hedefimiz de yok.”

4 yorum yapılmış
  • Davutkaragoz
    20 Nisan 2018 • 05:11
    Baskanim goynuk koylerine bizzat kendiniz gezinde görunde o zaman ihtiyac sahiplerini belirlersiniz
  • vatanda
    20 Nisan 2018 • 08:26
    400km asfalt attık diyor. Bolunun en merkezi köyü olan çayırköyü mudurnu girişi tarla gibi bu mu sizin hizmetiniz .
  • misafir
    20 Nisan 2018 • 09:51
    geçen sene attığı köy yolu asfaltları bu sene bozuluyor birde köy muhtarlarının kendi mahalle ayrımcılığı hizmeti hizmetlikten çıkartıp kişiselleştiriyor. denetim yok, kontrol yok, yemek nerede, çay nerede kim kuzu çevirdi offf hangi muhtar daha iyi baktı ekip başlarının işi bu.
  • BOLULU
    20 Nisan 2018 • 11:20
    Yayla yollarınıda zivit atıp üstüne birde mıcır atılırsa çok sevinecez yıllandır toz içinde yaylalara gidiyoruz YAYLA yolarınında bu rahata kavuşmasını (Çakmaklar Salıbeyler Sarıcalar ) istiyoruz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.