VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ACİL SERVİSTE DOKTORA SALDIRDILAR

20 Haziran 2018

......................

Ramazan Bayramı'nın birinci gününde İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitede görevli doktor Dr. Mert Eyüpoğlu düşme sonucu yaralanan ve hastaneye getirilen alkollü şahısın arkadaşları tarafından darp edilmeye çalışıldı. Doktor kendini bir odaya kilitleyerek darp edilmekten son anda kurtarabildi. Doktorun beyaz kod vermesi ile hastaneye gelen polis, saldırganları yaka paça gözaltına aldı. Olay sonrası saldırıya uğrayan doktor Dr. Mert Eyüpoğlu sosyal medya hesabından paylaştığı video ile olayı anlattı. Videoda doktorun bir odada olduğu ve dışarıdaki saldırganların kapıyı tekmeleyerek etrafa küfürler yağdırdığı açıkça belli oluyor. İl Sağlık İl Müdürü Muhammed Emin Demirkol, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünite Acil Servisinde Dr. Mert Eyüpoğlu’na yönelik meydana gelen sözlü şiddeti kınıyoruz. Nedeni ne olursa olsun hiçbir gerekçe şiddeti meşru kılmaz. Konuyla ilgili adli süreç başlatıldı” dedi.

Dr. Mert Eyüpoğlu yaşadığı olayı sosyal paylaşım sitesi facebook’tan anlattı. Eyüpoğlu, “Alkollü şahıs arkadaşları tarafından getirildi. Düşme nedeniyle yüzünde 2 suturluk (dikiş) işi vardı. İkna olmadı. Arkadaşlarına ikna etmelerini ve o sırada bekleyen hastalara bakacağımızı söyledik. Hastalara bakarken sonradan gelen bir yakını ‘Doktor nerede? Kan kaybından ölecek bu çocuk’ diye bağırmaya başladı. Kanaması durmuştu. Ben de travma odasına tekrar gittim. ‘Durun ikna olsun öyle dikeceğiz. Bu kadar kandan bir şey olmaz. Sakin olun’ şeklinde konuştum”

“BEYAZ KOD VERDİK”

“Adam bağırmaya, üstüme yürümeye başladı. Güvenlik alıp götürdü. Beyaz kodu o an verdik. Sonra diğer yakını merkez ünitede çalışan bir doktor odasına girip kapıyı kilitlemeye çalıştı. Dışarı çıkardım. Güvenlik tekrar geldi, hasta yakınını çıkarmaya çalışırken, ittirdi.”

“ÜSTÜMÜZE SALDIRDILAR”

“Biraz sonra güvenliği atlatıp beni duvara sıkıştırdı ve yumruk savurdu. Kaçabildim, karşılık verecektim ki araya girdiler. Sonra o ilk dışarı çıkardıkları adam da bir anda geri geldi ve hepsi birden üstümüze saldırdılar. Son anda kapı dışarı edebildik. Kapıyı kilitledim. Bu sürede dışarıda 5 dakika boyunca arbede yaşandı, kapı tekmelendi. Polis gelince dağıldılar. 3 kişi yakalandı.”

Yaşanan olay sonrası Mert E. kendini kilitlediği odadan çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Kısa sürede binlerce kez izlenerek paylaşılan video sağlık çalışanlarının tepkisini çekti. “Sağlıkta Şiddete Hayır” diyen sağlık çalışanları Mert E.’ye destek mesajları gönderdi.

BEYAZ KOD NEDİR?

Hastanede hasta, hasta yakını ve çalışanların başına gelebilecek hırsızlık, fiziksel saldırı ve cinsel taciz durumlarında güvenlik personelinin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilmesini sağlamaktır.

SAĞLIK MÜDÜRÜ ADLİ SÜRECİN BAŞLATILDIĞINI SÖYLEDİ

Bolu Sağlık İl Müdürü Muhammed Emin Demirkol, “İzzet Baysal Devlet Hastanesinde 20.06.2018 tarihinde Dr. Mert Eyüpoğlu’na yönelik sözlü şiddet uygulanmıştır. Bu konu hakkında gerek adli gerekse idari süreç başlatılmıştır.” dedi.

“HİÇBİR GEREKÇE ŞİDDETİ MEŞRU KILMAZ”

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünite Acil Servisinde Dr. Mert Eyüpoğlu’na yönelik meydana gelen sözlü şiddeti kınıyoruz. Nedeni ne olursa olsun hiçbir gerekçe şiddeti meşru kılmaz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak sağlık çalışanlarına uygulanan her türlü şiddetin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.