VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MİNİK EGE İÇİN YARDIM BEKLENİYOR

24 Temmuz 2018

..............................................

Bolu İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, minik Ege’nin hastalığı olan Bağışıklık sisteminin yetersiz olduğu ya da doğru çalışmadığı ‘Bağışıklık (İmmun) Yetersizliği’ hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Ege Erdem bebeğe hastalığın tedavi sürecinde yardımcı olduklarını belirterek; “Sayın Valimizin de katkıları ile bu bebeğimizin de elinde tutmuş olacağız. İnşallah hızlı bir şekilde tedavisi planlanır. İlaç raporları çıkar ve hayatına sağlıklı bir şekilde devam etmesine katkı sağlamış oluruz” dedi.

9,5 aylık bebek Ege Erdem Kodaş, İmmun Yetersizliği yani bağışıklık yetersizliği hastalığı ile mücadele ediyor. İmmun yetersizliği; hastalıklara ve mikroplara karşı vücudun koruyucu sisteminin tam oluşmaması anlamına geliyor. Minik Ege hastalığından dolayı enfeksiyona karşı dirençsiz ve vücudunda da deri döküntüleri görülüyor. Anne ve baba, Ege’yi Bolu’da çocuk alerji immünoloji bölümü olmadığından sık sık Ankara’ya götürüyor. Baba Müslüm Kodaş işsiz olduğu için hastanelere gidip gelmekte ve ilaç almakta zorlanıyor.

“EV ORTAMINDA ONA ÇOK İYİ BAKAMIYORUZ”

Anne Çiğdem Kodaş, 9,5 aylık bebekleri Ege Erdem Kodaş’ın, “İmmun yetmezliği” (bağışıklık) yaşadığını belirterek, ilaç alma ve Ankara’ya gidip gelme konusunda sıkıntılar çektiklerini söyledi. Anne Çiğdem Kodaş; “Bebeğim yaklaşık 9,5 aylık. Bu hastalığa kırkı çıktıktan sonra yakalandı. Ağzı çevresinde yaralar oluşmuştu. Ankara’ya Gazi Üniversitesine, hastanelere götürdük, “Atopik Dermotit” teşhisi konuldu. Bu bir nevi “inek sütü alerjisi” demek. Biz sürekli Ankara’ya götürdük, getirdik ama bir sonuç alamayınca, son olarak İmmunoloji Alerji bölümüne götürdük. Orada da “İmmun yetmezliği” tanısı koyuldu. Şu anda da hastane ortamı değil, ev ortamındayız. Ev ortamında ona çok iyi bakamıyoruz. Maddi açıdan sıkıntılarımız da var, ilaç alma konusunda. Çünkü biz 9,5 aydır bununla uğraşıyoruz. Bu konuyla ilgili canlı yayın yapıldı. Sağ olsunlar yardımcı olan çok insan oldu. En başta Bolu İl Sağlık Müdürümüz Muhammet Emin Demirkol sağ olsun gerekli yardımda bulunacağını belirtti. Bizim tek sıkıntımız şuan oraya gidebilecek aracımız yok, bu konuda yardım istiyoruz” açıklamasında bulundu.

“EŞİM İŞSİZ”

Tedavi sürecinde kullanılması gereken ilaçların olduğunu dikkat çeken Çiğdem Kodaş, “Biz 9,5 aydır bu hastalıkla uğraşıyoruz. Benim eşim işsiz olduğu için, tabi biraz sıkıntılar yaşadık. Gerek borç aldık, o şekilde temin etmeye çalıştık. Sürekli kullandığımız ilaçlar var tabi ki; nemlendirici var, duş jeli var. Allahtan kortizonlu bir krem ama yaraları mikrop kaptığında, enfeksiyon kaptığında onları kullanmak zorunda kalıyorum. Kaşıntısı olduğu zaman kaşıntı giderici kremleri var, şurupları var, bunları hep, doğdu doğalı kullanıyoruz” dedi.

“MADDİ SIKINTILARIMIZ VAR”

Anne Kodaş, maddi açıdan sıkıntıları olduğunu vurgulayarak yardım eden herkese teşekkür etti ve şunları kaydetti: “Biz ev ortamındayız, maddi açıdan sıkıntılarımız da var. Kayınvalidem ve kayınpederim ile yaşıyorum. Bebeğin bulunduğu ortamda çok fazla olmamalı çünkü en çok mikrobu ağız yoluyla alıyor. Ayrı eve çıkamıyorum sıkıntı yaşıyoruz, daha temiz bir ortam gerekiyor. Maddi olanak konusunda sıkıntı yaşıyoruz.

Benim çocuğum gibi Atopik Dermotit hastası olan bütün çocukların ailelerinin Allah yardımcısı olsun çünkü çok uzun bir tedavi süresi istiyor. Daha ne kadar tedavi süresi olacak bilmiyoruz, daha başlangıçtayız. Bize maddi manevi, her konuda destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz.”

“ÇOCUĞUMUN BİR AN ÖNCE TEDAVİ OLMASI GEREKİYOR”

Baba Müslüm Kodaş, çocuklarının bir an önce tedavi olması gerektiğini söyleyerek; “Biz bir an önce çocuğumuzun tedavi olmasını istiyoruz. Bizim çocuğumuzun hastaneye yatması için götürecek arabamız yok, özel ambulansla götürülmesini rica ediyoruz” diye konuştu.

“SAĞLIK BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN HER ŞEYİ KARŞILANIYOR”

Muhammed Emin Demirkol, Ege Erdem Kodaş’ın yaşamış olduğu rahatsızlık sebebiyle her türlü yardımın yapıldığını ifade ederek; “Ege Erdem bebeğimiz 9,5 aylık. Bir İmmun yetmezliği var. Bu hastalıkta vücudumuzda var olan doğal antikorların eksikliğinden kaynaklanan doğuşsal, kalıtsal bir hastalık. Zor bir hastalık gerçekten. Vücudumuza giren mikroplara karşın hem bakteri hem de viral anlamdaki mikroplara karşı bir koruyucu sistemin tam oluşmaması bu sebeple çok sık enfeksiyon çok fazla cilt döküntüleri oluyor. Aile bununla ilgili raporları da gösterdiler. Fakat Bolu’da çocuk alerji immünoloji bölümü olmadığı için tabi ki en yakın yine her zaman yardımımıza koşan Ankara’mız var. Bu noktada da daha önceden buradan giden orada çalışan arkadaşlarımızın ve Bakanlığımızın da desteği ile Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki Çocuk Alerji ve Çocuk İmmünoloji doktorlarımızdan randevu aldık. İnşallah en kısa sürede oraya transferimizi kendi ve Sağlık Bakanlığımızın imkânları ile gerçekleştireceğiz. Orada da hocalarımızın muayenesi, muayene sonrasında tetkik ve tedavileri yine Sağlık Bakanlığımız tarafından her şeyi karşılanıyor. Bizde buradan her türlü transfer, takip ve tedavi anlamındaki yardımlarımızı sağlayacağız. Yine Sayın Valimizin de katkıları ile bu bebeğimizin de elinde tutmuş olacağız. İnşallah hızlı bir şekilde tedavisi planlanır. İlaç raporları çıkar ve hayatına sağlıklı bir şekilde devam etmesine katkı sağlamış oluruz Bolu İl Sağlık Müdürlüğü olarak” şeklinde konuştu.

  • MİNİK EGE İÇİN YARDIM BEKLENİYOR
  • MİNİK EGE İÇİN YARDIM BEKLENİYOR
  • MİNİK EGE İÇİN YARDIM BEKLENİYOR
1 yorum yapılmış
  • Mustafa
    24 Temmuz 2018 • 12:58
    Merhaba bn im torunumdada vardı 7 aylikkenden anne sütü ve ek gıdalarla takviye yaparak 1,5 yaşında ümmin yetersizliği ortadan kalktı hiç ilaç kullanmadı hijyenik ortamada dikkat etmedik mikroba duyarlı olsun diye toprakla kumla oynadı şükür düzeldi ege ve bolu universitelri takip ettiler
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.