VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİNDE SINIFTA KALDIK

24 Temmuz 2018

..............................................................................................

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri şehirlerden ve halkından memnuniyet düzeylerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması” 2018 sonuçları açıklandı. Birinciliği Eskişehir’in aldığı sıralamada Bolu 45’inci sırada yer aldı.

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri sıralaması Türkiye’de Yükseköğretim alanında şimdiye kadar yapılmış en büyük ve yaygın araştırması olan Türkiye Üniversite Öğrenci Memnuniyeti Araştırması’nın bir parçası. Araştırma verileri 81 ildeki 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrenciden elde edildi. Açıklanan verilere göre; ülkemizde öğrenciler öğrenim gördükleri sadece 27 şehirden memnuniyet hissetmektedir. Buna karşın 48 şehir öğrenci memnuniyeti konusunda bir duyarlılığa sahip olmayıp öğrencilerin bu şehirden ve halkından ciddi anlamda memnuniyetsizliği söz konusu.

 BOLU ‘MEMNUNİYETSİZLİĞİ GİDEREMEYEN’ ŞEHİRLERDEN OLDU

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın yaptığı araştırma, öğrenci dostu şehirleri seçti. İlk 13 sıranın en yüksek seviye olan A+ seviyesinde değerlendirildiği listede Bolu 100 üzerinden 62 ortalama ile öğrenci dostu olan şehirlerde geride kaldı. 2017 verilerine göre C seviyesinde (Potansiyeli Olmasına Rağmen Memnuniyeti Sağlayamayan Şehirler) 44 ortalama ile daha üst sıralarda yer alan Bolu 2018’de 62 ortalama ile D seviyesine(Memnuniyetsizliği Gideremeyen Şehirler) düştü.

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri sıralaması, 81 ildeki 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrenciden elde edilen veriler ışığında gerçekleştirildi.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın yaptığı araştırma, öğrenci dostu şehirleri seçti. Birinciliği Eskişehir’in aldığı sıralamada Bolu 45’inci sırada yer aldı. İlk 13 sıranın en yüksek seviye olan A+ seviyesinde değerlendirildiği listede Batı Karadeniz’in İncisi Bolu D seviyesinde (Memnuniyetsizliği Gideremeyen Şehirler) 100 üzerinden 62 ortalama ile 2017 yılına göre geriledi.

3 yorum yapılmış
  • yuksel14
    25 Temmuz 2018 • 02:15
    bolu bir ayı memleketi tabi onların öyle oluşuda dışardan gelen fırsatçı esnaflara yarıyor..dışardan gelip iş ortamı kuruyorlar ve kazık atma yoluyla para kazanmaya bakıyorlar..esnaf ve çoğu işletmeci dışardan gelme..bolunun mısafirberber olması yada olmaması onları ilgilendirmiyor.yerli halk o kadar değildir..eskişhir bu konuda gerçekten mükemmel.karşılama olsun fiatlar olsun tam bir öğrencinin memnun kalacağı şehir....insanıyla bir bütün olmuş...adamlar
  • yorumcu
    24 Temmuz 2018 • 10:09
    Bolu'ya yabancı olan ve işim nedeniyle Bolu'ya yerleşen biri olarak söylüyorum ki maalesef şehrin insanı hiç misafirperver değil. Esnafı özellikle anlayıştan oldukça yoksun. Hem esnaf hem de ulaşım sektöründe hizmet verenler oldukça anlayışsız ve yardımsever değil. Şehir büyük bir şehir olmamasına rağmen kiralar fırsatçılık yüzünden oldukça uçuk, herkes gelen müşteriyi kazıklayayım derdinde. hiç bir şey ucuz değil. insanlar neden memnun olsun
  • yaayanbilir
    25 Temmuz 2018 • 05:48
    Aile olarak bizde iş nedeniyle Bolu da yaşıyoruz.Bolu halkı dışardan gelenin çalışıp para kazanmasını kabullenmeyen ınsanlar . Kendıleri de az paraya tatmin olmazlar.Hep daha fazlası için çabalarlar ve yastık altı yapıp kendılerını geliştiremezler.kısaca var,yemez=bilmezler.bu sehırde calısarak gecımımı saglıyorum ama sadece iş bâabında muahatap oluyoruz onun dışında allah muhtaç etmesin kımseyı kımseye ...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.