VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HERKESİN YARDIMINA KOŞUYORLAR

9 Ağustos 2018

....................................................

Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal Tesisleri içinde bulunan Umut Evi, Aşevi, Hayır Çarşısı yenilenen yüzü ile hizmete başlarken, gerçekleşen faaliyetler ile de aileler, çocuklar ve engelli bireylere her konuda yardımcı oluyor.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bolu Belediyesi tarafından 2008 yılında kurulan İmarethane Sosyal Tesisleri, yenilenen yüzü hizmete başladı. Hızlı ve modern bir sistemde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sıcak bir yardım eli olan İmarethane Sosyal Tesisleri’nde, Bolu’da yaşayan tüm vatandaşlar faydalanabiliyor.

AŞEVİ BİN 500 KİŞİYE DESTEK SAĞLIYOR

İmarethanenin içinde bulunan tesisler vatandaşların her koşulda yardımına koşuyor. Sosyal tesislerin içinde bulunan Aşevi, her gün bin 500 kişiye sıcak yemek desteği veriyor.

Aynı zamanda yemekhaneden, hasta ve yaşlı vatandaşların evine 2 öğün sıcak yemek götürülüyor. Evi uzakta bulunan veya gelecek durumu olmayan ihtiyaç sahipleri birey ve ailelere sefertaslarında yemek götürelerek yardımcı olunuyor.

HER TÜRLÜ PSİKOLOJİK DESTEK SAĞLANIYOR

İmarethanenin içinde vatandaşlara her türlü sosyal yardım da yapılıyor. Tesislerin içinde bulunan Umut Evi’nde yılda bin 200 birey, aile ve öğrenciye psikolojik destek veriliyor.

ENGELLİ BİREYLER TOPLUMA KAZANDIRILIYOR

İmarethane içinde yer alan Engelli Koordinasyon Merkezi sayesinde, engelli bireyler sosyal yaşama kazandırılıyor. Zihinsel ve bedensel engelliler için özel kurslar ve sosyal yaşam alanları ile bireyler hem sosyalleşiyor hem de çeşitli beceriler kazanıyor.

ÇİFTLERE ‘EVLİLİK OKULU’ DESTEĞİ

Bolu’daki boşanma rakamının yüksek seviyelerde olmasından dolayı İmarethane içinde yer alan Umut Evi, Evlilik Okulu hizmeti ile çiftlere psikolojik destek sağlıyor. Evlilik öncesi çeşitli eğitim ve destekler ile bireylere yardımcı olan hizmette, evli olan çiftlere de boşanmanın ilk çare olmadığı konusunda eğitim veriliyor.

ÇOCUKLAR DOLU DOLU VAKİT GEÇİRİYOR

İmarethane içinde yer alan sosyal tesislerde çocukları, sokaklardaki zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması hedefleniyor. Çocuklar tesis içinde santranç odasında zeka geliştirici oyunu oynuyor. Diğer bir alanda ise çocuklara 20’şer dakikalık kitap okutularak, okuma sevgisi kazandırılıyor. Böylelikle çocuklar sokaklarda bulunan sigara, alkol uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan uzak tutuluyor.

HAYIR ÇARŞISI’NDA HER ŞEY MEVCUT

İmarethanenin diğer bir sosyal tesisi olan Hayır Çarşısı’nda ise yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar, buradan ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Hayır Çarşısı’nın içinde bulunan giyim mağazasında, eşyalar temizlenip özenle ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriliyor. Diğer bir bölümde ise periyodik olarak vatandaşlara kuru gıda yardımı sağlanıyor.

Ailelerin kalabalık ve ihtiyaç aciliyetlerine göre verilen punlar ile kuru gıda yardımı sağlanıyor.

VATANDAŞ HER YERİ GEZİYOR

Diğer bir hizmet olan gezilerle Bolulu vatandaşlar Konya ve Çanakkale’yi gezme fırsatını buluyor. Herkese açık olan bu hizmet ile vatandaşlar başvuru sıralarına göre gezilere katılabiliyor.

RESMİ AÇILIŞ YARIN

Yenilenen Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal Tesisleri , 10 Ağustos Cuma günü saat 14.00’te Aktaş mahallesi Öney sokakta katlı otoparkın altında resmi açılışını yapacak.

 

  • HERKESİN YARDIMINA KOŞUYORLAR
  • HERKESİN YARDIMINA KOŞUYORLAR
  • HERKESİN YARDIMINA KOŞUYORLAR
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.