VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖYLÜLERİN, KALKER OCAĞI İSYANI

14 Ağustos 2018

.............................................

Bolu'da köylerinin yakınına kalker ocağı kurulmak istenmesine köylüler, mera alanının yok olacağı ve sel sularına maruz kalacakları gerekçesi ile tepki gösterdi.

Bolu merkeze bağlı Çaygökpınar köyü yakınında bulunan ve ormanlarla çevrili 47 hektarlık alana kalker ocağı açmak için bir firma tarafından ruhsat almasının ardından ÇED raporu için çalışmalar başlatıldı.

Projeyi anlatmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Kazgan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Özel İdare, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü yetkilileri, köylülerle köy okulunun bahçesinde bir araya geldi.

Köylülere seslenen Kazgan, köyde yaşayanların görüş ve düşüncelerini tutanak altına almak için geldiklerini, tutanak altına alınan düşüncülerin bakanlık nezdinde değerlendirileceğini söyledi.

KÖYLÜLER KORKUYOR

Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köylüler, ocağın yapılacağı alanın yaban hayatın en önemli bölgelerinden biri olduğunu, ocağın yapılmasıyla birlikte köyün sel sularına maruz kalacağını, su kaynaklarıyla hayvanlarını otlatacakları mera alanlarının yok olacağını belirterek, kalker ocağı açılmasına karşı çıktı.

Köylerine kalker ocağı istemeyen köylülerin görüşleri tutanak altına alındı.

  • KÖYLÜLERİN, KALKER OCAĞI İSYANI
  • KÖYLÜLERİN, KALKER OCAĞI İSYANI
3 yorum yapılmış
  • Uurzer
    14 Ağustos 2018 • 06:04
    Halkımızı ve yetkilileri kutlar basarilar dilerim bu firma köyümüzün ormanlık alanda yapmayı düşündüğü kalker ocağı köyümüzü mahvedecektir lütfen yetkilileri yardım etmeleri için ve bunu durdurmalarini istiyoruz bu firmanın asil amacı çok farklıdır o bölgede çok tarihi mağara lar var o mağaraları batlatacaklar tamamen göstermelik tır kalker Ocak işi amaç mağaraları yasa dışı kazmak yıkmak lütfen koruma altına alınsın o tarihi mağaralar yetkililere
  • ZU55
    14 Ağustos 2018 • 08:21
    Tabiatın kalbi Bolu kaldı orayıda mahvetmesinler. Bırakın yeşil kalsın
  • Mustafa
    14 Ağustos 2018 • 12:13
    Herkim olursa olsun bizim buralara giremezler hankaya derelerine gömülüp giderler zannetmesinlerki bizim bu beraberliğimizi görmüşlerdir onun için herkes kendilerine çeki düzen versin yoksa hiç iyi olmaz gitsinler kendi çöplüklerinde ötsünler.Biz burada susuz kalmak istemiyoruz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.