VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KEMAL SUNAL FİLMLERİ DAVALIK OLDU

19 Eylül 2018

........................

Sunal ailesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk sinemasının usta oyuncusu Kemal Sunal'ın, 1970'li ve 1980'li senelerde rol almış olduğu filmlerin gösterim haklarıyla alakalı telif davaları devam ediyor.

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, oğlu Ali Sunal ve kızı Ezo Sunal, Kemal Sunalın icracı sanatçı sıfatıyla oynadığı Yeşilçam filmlerinin beyaz perde gösterimi dışında, kendisinden izin alınmadan, tvde veya farklı platformlarda piyasaya sürülmesinden dünyaya gelen kanuna ve adalete aykırı alınan kararlar hakkında bilgi verdi.

“SÖZLEŞME KOŞULLARI İHLAL EDİLDİ”

Gül Sunal, 1990'dan itibaren özel TV'lerin gösterim yaşamına başlamasıyla beraber beyaz perde seyircisinin azaldığını ve bu durumun yeni filmler çekilememesine sebep olduğunu söyledi. Eşinin 1970'li ve 1980'li senelerinde çekmiş olduğu filmlerin sözleşmelerinin beyaz perde gösterimi için yapıldığını ancak yapımcıların, TV kanalları ile anlaşarak sözleşme koşullarını ihlal ettiklerini kaydetti.

Bu durumun merhum eşini çok üzdüğünü ifade eden Gül Sunal, şu şekilde devam etti:

Yıllar önce 25-30 bin liraya oynadığı filmler milyonlarla anılıyordu. bir filmde sözleşme yoktu. Bir gün özel tvler olacağı, filmlerin DVD veya dijital ortamda oynayacağı eğer o zaman öngörülebilseydi Kemal Sunalla film yapmak isteyen yapımcılar tüm hakları ona verirdi. Zira senede yalnızca 2-3 filmde oynuyordu ve yapımcılar bu filmler için ne isterse vermeye razıydı.

Kendisi telif için bir iki teşebbüste bulundu fakat başarısız oldu. Bir taraftan filmler, beyaz perde tarihinde görülmemiş halde halen birçok ulusal kanal yanında, yasal olan olmayan kanallarda da oynamaya devam ediyor. Bu durum Kemalin yeni nesiller tarafından tanınması açısından mutluluk verse de büyük bir haksızlık olduğu da bizi ve sevenlerini yaralıyor. Kemal ile iş yapan ve arkadaşı olan yapımcılara şahsen gidip konuşarak, bu haksız durumun cüzi de olsa bir anlaşma ile çözülmesini istedik, maalesef pozitif karşılık alamadık. Son derman olarak adalete başvurmak zorunda kaldık. Bu haksızlığa karşı Anayasa Mahkemesine başvuracağız.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.