VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİLİKTEN BEKLENEN AÇIKLAMA YAPILDI

5 Ekim 2018

....................

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Boluspor kulübüne gönderilen borç ve tahliye yazısı sonrasında, “Valinin haberi olmadan müdürün böyle bir işlem başlatması da mümkün değildir. Bürokratik tabirle tabi ki” sözlerine Bolu Valiliğinden cevap geldi. Açıklamada, “Bu yazının Valilik Makamının bilgisi dahilinde gönderildiği ve Valinin bu süreci hoş görerek hareket ettiği’ yönündeki ifadeler hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan, gerçek dışı ifadelerdir. Spor Genel Müdürlüğü tarafından kulüp aleyhine açılan davanın Boluspor’un mağduriyetine sebep olmaması için Valiliğimizce Spor Genel Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır. İşlemlerin incelenmesi ve gerekiyorsa ilgililer hakkında soruşturma yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan müfettiş talep edilmiştir.​” denildi.

AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE

“4-5 Ekim 2018 tarihli bazı basın haberlerinde, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın yaptığı bir konuşmada, Valilik Makamını itham eden bazı ifadelere yer verilmesi nedeniyle açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

“BUNLAR GERÇEK DIŞI İFADELERDİR”

Bolu Merkez İlçe Karaçayır Mahallesinde yer alan ve Boluspor Kulübü tarafından kullanılan Yılmaz Becikoğlu Altyapı Tesislerinin tahliye edilmesi ve 142.509, TL ecri misil bedelinin tahsil edilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği tarafından açılan dava sürecinde Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem tarafından yürütülen işlemlerin “Valilik Makamının bilgisi dahilinde yapıldığı ve Valinin bu süreci hoş görerek hareket ettiği” yönündeki ifadeler hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan, gerçek dışı ifadelerdir.

“MÜFETTİŞ TALEP EDİLMİŞTİR”

Boluspor’un kullandığı tesislerin kullanımıyla ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ecri misil bedeli istenmesi ve tesislerin tahliye edilmesi amacıyla Spor Genel Müdürlüğü tarafından Boluspor Kulübü aleyhine açılan dava öncesinde, konu ile ilgili olarak yapılan yazışmalar ve yürütülen işlemlerle ilgili olarak, gerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gerekse Boluspor Kulübü Başkanlığınca Valilik Makamına herhangi bir bilgi verilmemiştir. Basında yer alan haberlerden sonra Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem’den konu ile ilgili bilgi ve belge istenilmiş olup, bilgi ve belgelerin incelenmesinden sonra basında yer alan iddialar ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen işlemlerin incelenmesi ve gerekiyorsa ilgililer hakkında soruşturma yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan müfettiş talep edilmiştir.

“MAĞDURİYETİNİN GİDERİLMESİ İÇİN…”

Boluspor Bolu’da yaşayanların ortak değeri ve göz bebeğimizdir. Bu nedenle Boluspor’u desteklemek ve kulübün isminin yıpratmamak için çaba sarf etmek hepimizin üzerine düşen bir sorumluluktur. Spor Genel Müdürlüğü tarafından kulüp aleyhine açılan davanın Boluspor’un mağduriyetine sebep olmaması için Valiliğimizce Spor Genel Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır” ifadelerine yer verildi.

3 yorum yapılmış
  • lkc
    5 Ekim 2018 • 08:15
    Gençlk Spor İl Müdürüne basın önünde alalen hakaret var.Yapanda Boluspor Başkanı.Valilik memurunu koruma yönünde Boluspor Başkanına görevi başındaki memura hakaretten dava açmalı
  • 6 Ekim 2018 • 05:10
    futbol spor değil ticarettir ..velhasıl kulüpler artık şirketleştiler..devlet futboldan elini tamamen çekmeli..şirketler tesisinide stadınıda kendi yapsın maçta güvenliğini kendi alsın
  • Bayram
    7 Ekim 2018 • 00:44
    Gençlik ve spor il müdürü, devletin ve milletin hakkını koruyor, görevini yapıyor. Bolu spor başkanı haksız bir şekilde devletin bürokratın saldırıyor. Belediye başkanı bu olaydan [taraftardan dolayı] siyasi rant elde etmek için temelsiz bir şekilde, içi boş sloganımsı laflarla-hatta konuyla ne alakası varsa işin içine İzzet Baysal'ı bile katarak-Bolu spor başkanı yanında yer alıyor, birde hafiften valiye dokunduruyor.Vali de konuya gerçekçi açıklama ge
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.