VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DÜZCELİ SİYASİLER HIZLI TREN İÇİN ÇALIŞIYOR

18 Ekim 2018

..................

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından hazırlanan Hızlı Tren Projesiyle ilgili olarak MÜSİAD Bolu ve Düzce MÜSİAD Şubeleri tarafından halkı bilgilendirmek amacıyla çeşitli açıklamalar yapılırken, Düzce MHP Milletvekili Ümit Yılmaz, hızlı trenle ilgili bölgenin talebini meclise taşıdı. Ak Parti ve CHP Bolu Milletvekillerinden ise aylardır konuyla alakalı ses çıkmıyor.

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından hazırlanan Hızlı Tren Projesiyle ilgili olarak MÜSİAD Bolu ve Düzce MÜSİAD Şubeleri tarafından halkı bilgilendirmek amacıyla çeşitli açıklamalar yapılmıştı. Bölgemizi kalkındıracak projeyle ilgili olarak ise Düzceli siyasetçiler her ortamı değerlendirirken, Bolu’yu uçuracak projeyle ilgili olarak maalesef Bolulu siyasilerden en ufak bir açıklama gelmiyor. Son olarak partisi adına TBMM’de söz alan Düzce MHP Milletvekili Ümit Yılmaz, hızlı trenle ilgili bölgenin talebini meclise taşıdı.

MÜSİAD TARAFINDAN KAMUOYUYLA PAYLAŞILMIŞTI

Düzce Üniversitesi tarafından hazırlanan Hızlı tren projesi MÜSİAD Bolu Şubesi tarafından kamuoyuna sunulmuştu. Sunum sonrası hızlı tren kamuoyunun dikkatini çekerken, konun takipçisi olması gereken siyasilerden ise her hangi bir tepki kamuoyuna yansımamıştı.

DÜZCELİ SİYASİLER ÇALIŞIYOR, BOLU’DAN SES YOK

Ancak Düzceli siyasiler, hızlı trenin bölgemizden geçmesi için buldukları her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, partisi adına TBMM’de söz alarak adeta bölgemizi uçuracak olan projeye mecliste dikkat çekti.

“OTOYOLU RAHATLATACAK, EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK”

Yılmaz yaptığı açıklamada, “Trafiğin çok yoğun olduğu İstanbul-Ankara arası bir an önce 2 şehir arasında otobana paralel olarak yapılacak yüksek hızlı tren hattıyla birleştirilmeli ve bu hat Ankara-Kızılcahamam-Gerede-Bolu-Düzce-Hendek-Sakarya-İzmit-Gebze ve İstanbul olarak belirlenmelidir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının fizibilitesini yapmış olduğu güzergâh, Ankara-Mudurnu-Sakarya ve İstanbul'dan geçen eski projenin kopyala yapıştır ile planlanan güzergâhıdır. Bu güzergâhın, Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin yaptığı çalışmalar neticesinde Kuzey Anadolu fay hattının üzerinden geçtiği belirlenmiştir. Ayrıca bu güzergâhta yapılacak bir yüksek hızlı tren kendisini otuz yılda amorti edeceği için maalesef verimli değildir. Bizim yapılmasını istediğimiz güzergâh, bölgesel çıkarlarla baktığımız bir güzergâh değildir. Yüksek hızlı trenin geçmesini istediğimiz güzergâh, ülkenin en yoğun trafik akışının olduğu otoyolu rahatlatacak, ayrıca ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

 

4 yorum yapılmış
  • aliycel
    18 Ekim 2018 • 15:33
    Ne zaman boluya önemli bir yatırım düşünülebilir bolu sivil toplum kuruluşu ışadami siyasetçisi milletvetvekili sesi çıkmaz açıklamada bulunmaz tam düzce bolu sivil toplum ve siyasilerin birleşmesi gereken yerde uyur gezer bolu kamuoyu görüntü vermekte bu proje için Kızılcahamam gerede düzce hendek adapazari siyayiletinde ne destek alınıp beraber çalışılan proje bölgeyi ucurmazmi.
  • Cakir
    18 Ekim 2018 • 18:37
    Akparti vekillerden zaten ses yok Bolu'da konuşan bir Tanju özcan vardı oda suskun VEKİLLER UYUMAYINN BU PROJE BOLU VE TURİZMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ !!!
  • melungeon14
    19 Ekim 2018 • 14:27
    boludan önce alırlar..hiç bolu adam gibi vekil seçmiyorki..bir mecliste hak arayan bolu adını duyuran Tanju Özcan var diyerleride onun gibi olsaydı.birşey olurdu belki onunda partisi hükümette olmadığı için bir yaptırım güçü yok...
  • gamsz
    22 Ekim 2018 • 11:59
    abantı katakulleyle düzceden aldınız bolu ankaraya en yakın il değilmi biz düzce olarak ne ankaraya nede istanbula yakınız ikisinin tam ortasındayız ne yapacak yani gerede oto pazarından geçip ankara garına insanmı taşıyacak
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.