VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

18 Aralık 2018

....................

D-100 yolundaki Gölyüzü kavşağında bulunan tabelanın arkasına gizlenerek elindeki kamerayla ihlal yapan araçları kaydedip, ceza uyguladığı öne sürülen polisin tepki çektiği olayla ilgili Bolu Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı. Açıklamada, “Kazaların oluş nedeni büyük oranda kırmızı ışık ihlalleri. Kırmızı Işık İhlali Denetimlerinin yasalar çerçevesinde, etkin ve istikrarlı bir şekilde yapılmaya devam edilmesi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için zorunluluk arz etmektedir” denildi.

Geçen Cumartesi günü bir sürücü tarafından görüntülenen polis memurunun elindeki kamerayla kırmızı ışıkta geçen araç ve yayaları, emniyet kemeri takmayan araç sürücüleri ile tehlikeli araç kullananları tespit etmeye çalıştığı görüldü. Polisi fark eden sürücüler duruma tepki gösterirken, video sosyal medyada yayıldı. Polisin ceza yazma yöntemi sosyal medyada ve yerel medyada tepki çekti. Tepkilerin ardından Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ

"15 Aralık 2018 günü ilimiz YSE kavşağında Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen “İhbarlı Kırmızı Işık Denetimi” bazı sosyal medya hesaplarında ve internet haber sitelerine yansıyarak “Polisin gizlenerek video çekmesi tepkilere neden oldu” şeklinde haberlere konu olmuştur. İl Merkezi D-100-12 Devlet Karayolu üzerinde bulunan Gölköy (Üniversite), YSE, Sanayi ve Tugay kavşaklarında araç ve yaya trafiği yoğunluğu yaşanmakta, özellikle kavşak geçişlerinde trafik ışık ve işaretlemelerine uyulmaması sonucu ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan trafik kazaları meydana gelmektedir.

“KAZALARIN BÜYÜK NEDENİ KIRMIZI IŞI İHLALLERİ”

İlimiz Polis Sorumluluk alanında 1 Ocak 2018 ile 10 Aralık 2018 tarihleri arasında meydana gelen kazaların yüzde 5’i gibi önemli bir kısmını 'Kırmızı Işık İhlalleri' oluşturmaktadır. Kırmızı ışık ihlalleri neticesinde 1 ölümlü, 28 yaralanmalı olmak üzere 29 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 75 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Habere konu olan görüntülerle ilgili; 15 Aralık 2018 günü saat 14.30 ile 15.30 saatleri arasında YSE Kavşağında Bolu Merkez Gölyüzü Mahallesinden Kuzey İstikameti Şehitler Caddesi ve Batı istikameti Düzce yönünde her iki yöndeki ışıklara hakim noktada ekiplerimizce yapılan İhbarlı Kırmızı Işık Denetiminde toplam 7 araç sürücüsüne 47/1-B (Kırmızı Işık İhlalinden), 1 araç sürücüsüne 36.  Maddeden (Sürücü Belgesiz), 1 araç sürücüsüne 34. Maddeden (Muayenesiz Araç) Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmiştir. İl merkezinde kavşaklarda yapılan “Kırmızı Işık İhlali Denetimleri” neticesinde 2017 yılına göre kırmızı ışık ihlali sonucu meydana gelen yaralanmalı trafik kazaları ve yaralı sayısında 2018 yılında % 60 oranında azalma sağlanmıştır.

“YASALAR ÇERÇEVESİNDE…”

Kırmızı Işık İhlali Denetimlerinin yasalar çerçevesinde, etkin ve istikrarlı bir şekilde yapılmaya devam edilmesi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için zorunluluk arz etmektedir."

11 yorum yapılmış
  • Selahattin
    18 Aralık 2018 • 05:38
    mobese ve kırmızı ışık ihlal kamerası hali hazır da görevdeyken memur kardeşimizin orada ne işi var?teşekkür ederim..
  • Murat
    18 Aralık 2018 • 05:45
    Gizli yaptiginiz hersey yasal oldu zaten milletin canini yaka yaka bakalim bu devran ne kadar surecek para yok insanlardaa paraaaaa
  • enol
    18 Aralık 2018 • 06:38
    Kural ihlaline karşıyım ama bu sekilde ceza yazılması ückagıtçılıga girer. Zaten orada ışıklarda mobese var oradan ceza yazılsa daha iyi olur. Birde trafik polisi orada sabah ve aksam yogunlugunda beklemelidir. Benim fikrim. Hayırlı görevler kazasız belasız
  • FUAT
    18 Aralık 2018 • 06:52
    ORDA KAMERA MOBESE HEPSI VAR YETMIYORSA SAKLANARAK DEGIL ALENEN YAPARSIN DENETLEMEYI TABELA ARKASINA SAKLANARAK DEGIL ALENEN YAPINKI UYGULAMAYI VATANDAŞ UYSUN KURALLARA O PLIS ORDA SAKLANIP VIDEO CEKINCE KAZA OLMICAKMI
  • Vatanda
    18 Aralık 2018 • 08:03
    Kızdığım nokta:Bu teknoloji çağında polisimizin düşürüldüğü durumdur.
  • Timur
    18 Aralık 2018 • 08:26
    Sayın yetkililer sanayi ve Gölyüzü kavşaklarına acilen altgeçit yapılmalıdır.
  • Adamlar
    18 Aralık 2018 • 09:35
    Zaten her yerde kamera var buna ne gerek vardı olmadı böyle
  • 54adam
    18 Aralık 2018 • 11:13
    yok böle birşey
  • TURHAN
    18 Aralık 2018 • 13:49
    CEZALAR YAZILSINDA HAK EDEN CEZASINI ÖDESİN. VALİLİK ÖNÜNDEKİ GÖBEKTEN TUR OTOBÜSLERİ VE KAMYONLAR DÖNEMİYOR ARAÇ KUYRUĞU AŞAĞIYA KADAR UZANIYOR KİMSE GÖRMÜYORMU KAVŞAKTA 4 LÜ YANIYOR İÇİNDE KİMSE YOK ORALAR PARK YERİMİ VALİLİK BUNU GÖRMÜYORMU ÖNÜNDEKİ EKİPLER İKAZ EDEMEZMİ TAKDİRİ AMİRLERE BIRAKIYORUM LÜTFEN CAMLARINIZDAN BAKIVERİN SAYGILARIMLA .
  • Bendeyedim
    18 Aralık 2018 • 16:11
    Amaç ceza yazmak desenize. Millet salaktı tabi açıklamanıza inandı. Koyarsın oraya ekip arabasını bak o zaman nasıl kesiliyo kırmızıda geçme.
  • NeetDemirpek
    19 Aralık 2018 • 15:17
    Aynı ışıklarda kırmızı ışık ihlal EDS kameraları var onlar ne işe yarıyor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.