VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KATLİAMLA İLGİLİ İDDİANAME HAZIRLANDI

8 Ocak 2019

.......................

Haber: Mutlu YUCA – Merkez TV

Bolu'nun Seben ilçesi Çeltikdere Köyü'nde 24 Şubat 2018'de 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın ardından tutuklanan aynı aileden 4 şüpheli için müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, akrabalar arasında keser ve sopalarla yaşanan kavgada tutuklu sanıklardan Hasan Büyüktopaç'ın 'Sıkın bunlara hepsi ölsünler' şeklindeki sözlerinin ardından Zeki Büyüktopaç'ın tabancasını çekerek akrabalarına kurşun yağdırdığı belirtildi. Kan donduran detayların yer aldığı iddianamede, Mustafa Büyüktopaç'ın yaralı halde yerde yatan Ayhan Büyüktopaç'ın keserle kafasına vurarak öldürdüğü de yer aldı. 

KATLİAMDA O GÜN NELER YAŞANDI
 
Geçtiğimiz yıl Şubat ayında tadilatı yapılan odunluğun saçak kısmının öncekine oranla daha uzun olması ve yolu darattığı gerekçesiyle  aralarında önceden husumet olan Hasan Büyüktopaç ile Ayhan Büyüktopaç arasında tartışma çıktı. Yaşanan gerginlik araya köylülerin girmesiyle sona erdi. 42 sayfadan oluşan iddianamede ikili arasında yaşanan tartışmanın evinde anlatıldığı Mehmet Büyüktopaç'ın olayı konuşmak için Hasan Büyüktopaç'ın evine gittiği belirtilerek, Hasan, Zeki, Hatice, Onur ve Mustafa Büyüktopaç'ın sopalarla Mehmet Büyüktopaç'a vurdukları, sesleri duyan Taşkın, Soner ve Ayhan Büyüktopaç'ın da Hasan Büyüktopaç'ın evine doğru gittikleri, ardından da Zekiye, Emine  ve Metin Büyüktopaç'ın da olay yerine geldikleri kaydedildi. İddianamede ayrıca akrabalar arasında keser ve sopalarla yaşanan kavga sırasında Hasan Büyüktopaç'ın 'Sıkın bunlara ölsünler hepsi" diye bağırmasının ardından Zeki Büyüktopaç'ın belinden tabancasını çıkartarak Emine, Zekiye, Ayhan,Taşkın, Soner ve Mehmet Büyüktopaç'a hedef gözeterek kurşun yağdırdığı ifade edildi.

ÖLÜMDEN SON ANDA BÖYLE KURTULDU

Metin Büyüktopaç'ın ölümden son anda nasıl kurtulduğu da iddianameye yansıdı. İddianamede, Mustafa Büyüktopaç'ın elindeki sopayla Metin Büyüktopaç'a doğru salladığı, Metin Büyüktopaç'ın sopayı tutması üzerine dengesini kaybederek yere düştüğü ve o sırada Zeki Büyüktopaç'ın Metin Büyüktopaç'a da iki el ateş ettiği, Metin Büyüktopaç'ın kendisini taşın arkasına atarak saklanması nedeniyle kurşunların isabet etmediği ifade edildi. 

YARALI HALDE YERDE YATIYORDU KAFASINA KESERLE VURARAK ÖLDÜRDÜLER

İddianamede, Zeki Büyüktopaç'ın tabancasından çıkan mermilerle Emine, Zekiye,Ayhan ve Soner Büyüktopaç'ın vurularak yere düştükleri, kurşunların isabet ettiği Taşkın Büyüktopaç'ın ise yaralı halde olay yerinin yakınında bulunan Kezban Büyüktopaç'ın evinin bahçesine kaçarak kurtulmaya çalıştığı, Mustafa Büyüktopaç'ın elinde keser ile yerde yaralı halde yatan Ayhan Büyüktopaç'ın kafasına keserle vurduğu kaydedildi.  

"OĞLUNU AL CANINI BAĞIŞLIYORUZ"

Zeki Büyüktopaç'ın havaya ateş ettikten sonra silahını olay yerine koşup yaralılardan Taşkın Büyüktopaç'a yardım etmek isteyen Eşref Akar'a doğrultarak "Sıra senin çekil yaralının yanından" diyerek tehdit ettiği de iddianamede yer aldı. Olayda yaralanan Soner Büyüktopaç'ın hastaneye götürülmek için araca bindirilmek istenildiği sırada Mustafa Büyüktopaç'ın Metin Büyüktopaç'ın yanına gelerek "Oğlunu al canını bağışlıyoruz" dediği de iddianameye yansıdı. 

İddianamede Hasan, Mustafa, Onur, Hatice ve Zeki Büyüktopaç'ın aynı iştirak iradesi ile fikir ve irade birliği içerisinden hareket ettikleri, Emine, Zekiye, Ayhan ve Taşkın Büyüktopaç'ın kasten öldürülmeleri konusunda aynı iştirak iradesini paylaştıkları, aynı iştirak iradesi içerisinde yer alan Zeki Büyüktopaç'ın elverişli silahla ve elverişli hareketlerle öldürme kastı ile hareket ederek eylemlerini doğrudan doğruya icraya başladığı, Hasan, Hatice,Mustafa ve Onur Büyüktopaç'ın da gerek söz ve gerekse eylemleri ile şüpheli Zeki Büyüktopaç'ın eylemlerine katıldıkları, bu nedenle şüpheliler Onur, Hatice, Hasan, Mustafa ve Zeki Büyüktopaç'ın her maktül yönünden kasten öldürme suçunu ayrı ayrı işledikleri vurgulandı.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.